• Sastojci:
  • 6 šaka prosejanog brašna
  • 2 jajeta
  • žumance
  • čaša ulja
  • kesica kvasca
  • kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Prosejte brašno, dodajte so, jaja, razmućen kvasac u malo mlake vode i šećera. Toplom vodom zamesite testo kao za svaku pogaču. Dobro izmešeno testo pokrijte čistom platnenom salvetom i ostavite na toplom da nadođe. Kad nadođe, ponovo ga premesite i opet ostaviti da malo nadođe. Zatim ponovo premesite testo i formirajte pogaču veličine tepsije u kojoj će se peći. Tepsiju podmažite, stavite pogaču, premažite je žumancetom, izbodite viljuškom, ostavite da malo odstoji i pecite na umerenoj temperaturi. Pogaču služite dok je topla, s kiselim mlekom ili jogurtom.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa