Svi koji žele recept za dugovečnost biće iznenađeni jednostavnom rutinom Vinsenta Drensfilda, jednog od najstarijih ljudi na svetu. On ima 110 godina, živi sam i svakodnevno vozi auto. U Nju Džersiju je proveo poslednjih 80 godina, a kako je naveo za portal "Today", nikada nije imao ozbiljnije zdravstvene probleme poput raka ili srčanih bolesti. Takođe, ne bole ga leđa niti glava, ističe njegova unuka Erika Lista. Podelio je nekoliko stvari koje su vezane za njegovu dnevnu rutinu.

1. Svaki dan pije mleko

Sa 15 godina je počeo da radi na farmi i kako kaže, od tada pije mleko svakog dana.

"Pio sam mleko i dobro jeo jer sam radio na farmi. Često se toga sećam i mislim da je to dobro delovalo na moje kosti".

2. Jede sve što poželi

Iako je ljubitelj mediteranske ishrane, njegove navike su ipak fleksibilne. Uživa u hamburgerima, čokoladi i slatkišima kada za tim ima potrebu. Takođe, sprema obroke u mikrotalasnoj pećnici i kupuje namirnice u obližnjem marketu.

3. Prestao je da puši i manje pije

Drensfild povremeno popije pivo, ali ne preteruje sa alkoholom. Počeo je da puši sa 50 godina, ali posle 20 godina je odbacio ovu naviku.

4. Voli da bude koristan

Dugovečnost je povezana sa učenjem novih stvari i izazovima. Dransfild nije želeo da se penzioniše do kasnih 70-ih godina, a i nakon toga je volontirao kao lokalni vatrogasac. Voli da budekoristan, u tome vidi važnu svrhu života.

5. Aktivan je

Drensfild se svakodnevno kreće i veoma je aktivan, iako je u penziji. Voli da bude u pokretu i dan mu je ispunjen laganim fizičkim aktivnostima.

6. Druži se

Drensfild uživa da provodi vreme sa prijateljima. Ima veoma bogat društveni život i konstantno upoznaje nove ljude. Takođe, deca i unuci ga često posećuju, što on posebno ceni.

Pogledajte i porodica koja živi najduže na svetu ima prost jelovnik.

BONUS VIDEO:

NAŠI PRECI SU ZNALI OVO!? Nisu im trebale DIJETE, a ŽIVELI SU duže od nas! EVO šta je TAJNA DUGOVEČNOSTI, a nije MESO! kurir t

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.