Otmica deteta se često dešava zbog novca i ucene, ali ponekad su razlozi dosta bizarniji. Priča o jedanaestogodišnjoj devojčici koja je kidnapovana kako bi postala "savršena snajka" uzburkao je javnost i vest o tome se pronela širom sveta. 

Naime, u Kini nekada nije bilo neobično da mladoženjina porodica bira mladu tinejdžerku za snajku, koju će odgajati i oblikovati u "savršenu ženu". Ova praksa je 1950. postala ilegalna, ali u nekim ruralnim oblastima zemlje stanovnici se i dalje pridržavaju tog običaja. Oni koji ga se pridržavaju, ne plaše se čak ni zatvorske kazne i zakona.

Jedna od takvih priča odigrala se u februaru 2023. godine u provinciji Guidžou. Majka 27-godišnjeg muškarca, Jan, videla je devojčicu od 11 godina koja joj se veoma dopala i smatrala je da može da bude savršena snajka, ako bi je ona vaspitala prema svom nahođenju. Otišla je kod oca devojčice sa ponudom da je oni nadalje odgajaju, a kada odraste, da se uda za njenog sina. Ponekad su roditelji pristajali na ovakvu ponudu, ali ne i ovog puta, pa je Jan odlučila da je kidnapuje. Zajedno sa sinom, čekala je pogodan trenutak kada će se devojčica pojaviti sama na ulici. Uhvatili su je i tajno odveli u svoj dom u selu u provinciji Junan.

Odgajanje "idealne žene" je prekinuto nakon 4 dana, kada je policija provalila u kuću i uhapsila majku i "budućeg mladoženju". Devojčica je vraćena roditeljima, a kidnaperi su osuđeni na zatvorsku kaznu.

Pogledajte i plan je bio da Brenu kidnapuju i odvedu u Australiju.

BONUS VIDEO:

FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Banda otmičara zatočila žrtve u kući, ruke im vezali lisicama, noge plastičnim uzicama! Kurir

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.