Doktor Hauard Taker je najstariji doktor na svetu koji još uvek radi, a ukupno je u praksi više od sedam decenija. On je specijalista neurologije i kaže da je imao svakako "dobre gene za dobar početak", ali je i sam mnogo doprineo svom zdravlju.

Svi ga pitaju, pre sveg, kako mu i dalje "mozak radi" tako dobro, a on veruje da su njegovi saveti lako primenjivi.

Dr Taker je danas zvezda i društvenih mreža, pa se na Jutjubu često šeruje njegov kratak klip u kojem objašnjava šta je izbegavao u životu. Dok su neke opštepoznate, druge iznenađuju.

doktor.jpg
Shutterstock  

Tako ovaj vremešni lekar kaže da nikad nije pušio, ali iznenađuje i što voli da naglasi kako nikad u životu nije skakao na trampolini. Kako ističe da se nikad nije vozio na motorciklu, jasno je da dr Hauard pažljivo izbegava nepotrebne rizične aktivnosti.

trampolina.jpg
Shutterstock  

"Najvažnije za moj dug životni i radni vek je što još nisam otišao u penziju", objašnjava Ginisov rekorder. "Radi posla moram da pratim najnovija kretanja u neurologiji i zato mi je mozak neprekidno aktivan. Moram da razmišljam, rešavam probleme. Za mene je penzionisanje glavni neprijatelj dugovečnosti."

Ako ste već u penziji, to nije prepreka da održite aktivnost mozga na visokom nivou. "Bavite se nekim hobijem, učite nove veštine", savetuje dr Hauard. "Već sam bio ušao u sedmu deceniju kad sam upisao prava i učio uveče, a danju radio u ordinaciji. Položio sam za advokaturu kad mi je bilo 67 godina", ponosan je doktor na svoj uspeh.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

DEKA CAR, ČETVRTI MESEC U IZOLACIJI: Epidemiolog u penziji ponudio pomoć u suzbijanju korone, ali je odbijen zbog starosti (KURIR TV) Kurir TV