Jednog prolećnog jutra 2001. godine, porodični dom u Arizoni izgoreo je do temelja. Meri Fišer koja je tu živela sa suprugom i dvoje dece, pronađena je mrtva u spaljenim ruševinama zajedno sa sinom i ćerkom. Sve troje imali su prerezan vrat. Jedino od glave porodice, Roberta Fišera, nije bilo ni traga ni glasa.

Te krvave aprilske noći Robert je iščezao. Ostavio je veoma malo tragova za sobom i policiji je ostalo samo da nagađa šta se desilo sa njim nakon pokolja njegove porodice...

Robert Fišer rođen je 1961. godine u Arizoni. Roditelji su mu se razveli kada je imao 14 godina, što je ostavilo duboke, trajne emocionalne ožiljke. Nakon srednje škole pridružio se vojsci. Želja mu je bila da pristupi mornarici, ali u tome nije uspeo, te je 1982. godine napustio vojsku. Ubrzo je u crkvi upoznao nežnu devojku Meri Kuper, s kojom se nakon godinu dana veze oženio.

Tada je Robert počeo da radi kao terapeut i kardiovaskularni tehničar. Par je ubrzo dobio dvoje dece, ćerku Britni i sina Bobija. Robert je delovao kao sjajan otac, ali iako se javno predstavljao kao pobožan porodični čovek, neki njegovi prijatelji kasnije su trvdili kako je imao okrutnu narav.

Robert Fišer imao je ispade koji su šokirali njegove bližnje, a možda I najavljivali ono što će jednom uslediti. Godine 1989. ubio je pit bula hicem iz pištolja, navodno jer je ušetao na njegov posed. Kasnije je trvdio kako je pas napao njegovog labradora, ali policija je kasnije potvrdila kako je Fišer zapravo podsticao “svađu” između pasa. Godinama kasnije, policija je otkrila kako je tokom lova često pucao u vazduh, a na posebnom mestu čuvao je fotografiju na kojoj leži prekriven krvlju jelena kojeg je ubio.

robert fiser 05.jpg
Youtube / AZFamily | Arizona News 

Njegov prijatelj sa kojim je išao u lov, Džim Roden, nedavno je u intervjuu otkrio njegovu mračnu stranu, i da je Fišer morao mnogo da se trudi da obuzdava čudovište u sebi.

Ponekad bi to čudovište izašlo na površinu. Jednom prilikom dok su kampovali zajedno sa porodicama, Roden kaže kako je Fišer nemilosrdno napadao suprugu jer je zaboravila da ponese so i biber. To nije bio jedini problem u njihovom braku – Meroi se žalila prijateljima na Fišerovu konstantnu potrebu za seksom, a Robert je priznao da je 1998. godine imao aferu s drugom ženom. Tada ga je Meri navodno uzbacila iz kuće, a on je nekoliko dana proveo kampujući u šumi. Poslao je supruzi pismo u kojem tvrdi kako ne može da živi bez nje i pretio da će se ubiti.

Meri se sažalila na njega I primila g anazad, nakon čega je obećao da će biti divan otac I muž. Počeo je da nosi svuda sa sobom kartice sa citatima iz Biblije.

Krajem 2000. godine Robert je rekao kolegi kako je dobio urinarnu infekciju nakon što je bio na masaži, iako je poricao da je spavao sa maserkom. Uhvatila ga je paranoja jer je bio siguran da će Meri saznati. Nekoliko meseci kasnije, komšije su čule glasnu raspravu supružnika. Svađa se čula iz njihovog doma između 21:30 i 22:15. Svega pola sata kasnije, Roberta je snimila kamera kako podiže novac sa bankomata oko kilometar od porodičnog doma.

Ujutru oko 8:30, iz njihovog doma čula se eksplozija. Vatrogasci su uspeli da ugase požar, ali nakon toga usledio je šok – pronađena su tela Meri, Britani i Bobija, i to sa prerezanim vratovima. Meri je imala prostrelnu ranu na potiljku, a rane na dečijim vratovima toliko su bile duboke da su praktično obezglavljeni.

robert fiser 01.jpg
Youtube / AZFamily | Arizona News 

Samo nigde nije bilo traga od Roberta Fišera.

Istraga je uvtrdila da je gas za grejanje namerno uključen i da je oko kuće prosuta zapaljiva tečnost, kao i preko tela Meri i dece. Pretpostavljalo se da je požar izazvala namerno zapaljena sveća, nakon čega je došlo i do eksplozije.

Deset dana kasnije, nakon dojave jednog kampera, policija je pronašla Merin auto napušten u šumi u drugom gradu. U blizini je pronađen i labrador porodice Fišer. Zvanično je podignuta optužnica protiv Roberta Fišera za trostruko ubistvo prvog stepena i bekstvo radi izbegavanja krivičnog gonjenja. Vreme je prolazilo, a Fišer se našao na listi 10 najtraženijih begunaca FBI-ja, na kojoj je bio punih 20 godina.

Šta se tačno dogodilo te krvave aprilske noći?

Niko ne zna zasigurno, ali policija veruje da je uzrok ubistava bio Fišerov ogroman strah da će ga Meri zauvek napustiti. Veruje se da je možda spalio kuću kako bi naveo policiju da je I on stradao zajedno sa porodicom. Pojavila se teorija da se možda ubio kasnije, ali policija veruje da bi u tom slučaju pas ostao uz njegovo telo. Kako je pas pronađen kod Merinog napuštenog auta, policija je zaključila da je verovatnije da je prešao u drugo vozilo i napustio psa, kako bi zavarao trag i lakše bežao.

U blizini mesta gde je policija pronašla napušteni auto, nalazi se Indijski rezervat Apača, a to je teritorija na koju policija ne može da uđe.

Iako su prošle 22 godine, policija i dalje stalno dobija dojave da je Robert Fišer viđen u blizini. Policija ima tri teorije: da je živ i slobodno se kreće sa lažnim identitetom, da se ubio, ili da je poginuo tokom besktva, ali njegovo telo nikad nije pronađeno ili identifikovano.

Fišerova sestra rekla je za medije kako je ubeđena da njen brat nije nikakvo čudvište i da to što neko ne želi razvod, ne znači da je u stanju da ubije celu porodicu. Kako bilo, policija ga i dalje traži i nadaju se da će ga jednom naći i kazniti za svirepi zločin koji je počinio.

Pročitajte i zašto je sveštenik ubio prelepu pobožnu misicu.

BONUS VIDEO

"ISTRAGA NE TREBA DA SE ZAVRŠI PRIZNANJEM OSUMNJIČENIH! Psiholog izrazio sumnju u umešanost N.N. lica u ubistvo Danke Ilić  kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna / B.S.