Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život piše priče

ISPOVEST MUŠKARCA POSLE RAZVODA: ovih 20 grešaka me je koštalo braka

Autor Nevena Colic
Autor Nevena Colic

Jedan muškarac je otvoreno progovorio o svom braku i svim oženjenim muškarcima poručio da uče na njegovom primeru.

Izvor: Foto: Profimedia

Saveti ovog tek razvedenog muškarca porušiće sve vaše barijere. Učiniće da se ponovo zaljubite u svog supružnika. Ovo je suština braka.

Ne biste inače očekivali da će razvedeni muškarac davati dobre savete o tome kako treba biti dobar muž, ali ovaj muškarac je prošao kroz dovoljno teškoća da zna za šta je vredno boriti se. 

Evo njegovih saveta za brak koje bi voleo da su mu rekli ranije: 

"Očigledno nisam stručnjak za veze. Ali postoji nešto u vezi mog razvoda koji se finalizira ove nedelje što mi daje perspektivu na stvari za koje bih voleo da sam ih drugačije učinio… Nakon što sam izgubio ženu koju sam voleo i brak od skoro 16 godina, evo saveta za koje bih voleo da mi ih je neko ranije rekao: 

1. Nikada nemoj da prestaneš da se udvaraš. Nikada nemoj da prestaneš da izlaziš na sastanke. Nikada nemoj da uzmeš tu ženu zdravo za gotovo. Kada si je pitao da li će se udati za tebe, obećao si da ćeš biti onaj muškarac koji će vladati njenim srcem i žestoko ga štititi. Ovo je najvažnije i najsvetije blago koje će ti ikada biti povereno. Ona je odabrala tebe. Nikada nemoj to da zaboraviš,i nikada nemoj biti lenj u svojoj ljubavi. 

2. Štitite svoje srce. Kao što si obećao da ćeš biti zaštitnik njenog srca, morate čuvati i svoje sa istim oprezom. Volite se potpuno, volite svet otvoreno, ali postoji posebno mesto u tvom srcu gde niko ne sme ući osim tvoje žene. Držite to mesto uvek spremno da je primite i pozovete unutra i odbijajte da dopustite bilo kome ili bilo čemu da uđe tu. 

3. Zaljubljuj se ponovo i ponovo i ponovo. Stalno ćeš se menjati. Nisi ista osoba koja si bio kada ste se venčali i za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas.

Povezane vesti

Promena će doći i u tome morate ponovno odabrati jedno drugo svakodnevno. Ona ne mora ostati sa vama, i ako se ne brinete o njenom srcu, ona može dati to srce nekome drugome ili ga potpuno zatvoriti i možda ga nećete više nikada dobiti nazad. Uvek se borite da dobijete njenu ljubav kao što ste to činili kad ste joj se udvarali. 

4. Uvek vidite ono najbolje u njoj. Fokusirajte se samo na ono što volite. Ono na što se fokusirate pojačaće se. Ako se usredsredite na ono što vam smeta, samo ćete videti razloge da vam smeta. Ako se usredsredite na ono što volite, bićete obuzeti ljubavlju. Fokusirajte se toliko da više ne vidite ništa osim ljubavi i da znate bez sumnje da ste najsrećniji muškarac na svetu jer imate ovu ženu za svoju suprugu. 

5. Vaš posao nije da je menjate ili popravljate… vaš posao je da je volite onakvu kakva je, bez očekivanja da će se ikada promeniti. I ako se promeni, volite ono što postane, bilo da je to ono što ste želeli ili nije. 

6. Preuzmite potpunu odgovornost za svoje emocije. Nije posao vaše žene da vas čini srećnim i ne može vas napraviti tužnim. Odgovorni ste za pronalaženje vlastite sreće i kroz to vaša radost će se preneti na vašu vezu i ljubav. 

7. Nikada nemojte okriviti svoju ženu ako ste frustrirani ili ljuti na nju, to se događa jer izaziva nešto u vama. To su vaše emocije i vaša odgovornost. Kada osetite te emocije, uzmite vremena da se vratite sadašnjosti i pogledate unutar vas i shvatite šta je to u vama što traži da bude izlečeno. Osetili ste privlačnost prema ovoj ženi jer je ona bila osoba koja je najbolje aktivirala vaše rane iz detinjstva na najbolniji način da ih možete izlečiti…Kada izlečite sebe, više nećete biti izazvani njom i pitaćete se zašto ste ikada bili. 

8. Kada je tužna ili uznemirena, nije vaš posao da je popravite, vaš posao je da je zagrlite i date joj do znanja da je u redu. Neka zna da je čujete i da je ona važna i da ste vi stub na koji se uvek može nasloniti.

JOŠ NEVEROVATNIH SAVETA O BRAKU MOŽETE PROČITATI NA SLEDEĆOJ STRANI!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije