Tokom braka se, u različitim fazama, menja seksualna želja kod oba partnera. Pad libida posebno zabrinjava one bračne parove koji su mladi i na samom početku braka. 

Jedna mlada trudnica otvorila je srce!

"Brinem se, strašno, imam samo 28 godina a već nemam nikakvu želju za seksom. U drugom stanju sam već šest meseci, malo sam i teška ali mislim da to nije uzrok. Moj muž je samo dve godine stariji od mene i bojim se da će se okrenuti drugim ženama", kaže jedna Britanka.

"Već imamo sinčića od dve godine i mislim da se u prvoj trudnoći nisam ovako osećala. Nemam baš nikakvu želju za intimnim odnosima, ali sam nežna prema suprugu na svaki drugi način... ako znate na šta mislim....On tvrdi da je sasvim zadovoljan, ali ja i dalje strepim."

Psiholozi kažu da je gubitak seksualne želje u trudnoći veoma česta pojava i da najčešće pogađa više samu trudnicu, koja oseća da gubi ženstvenost. Oni tvrde da su muževi potpuno svesni trenutnog stanja svojih supruga. Sigurno je tako i u ovom slučaju, kaže jedan psihoterapeut. Zato je preporuka da uzme u obzir  činjenicu što se njen suprug ne žali, niti insistira na intimnim odnosima. To je dobar znak za ovaj brak, jasan signal razumevanja i zato ne treba da stvara nepotrebnu nervozu i dodatne frustracije i sebi i njemu.

Izvor: Lepa&Srećna