Razlaz s partnerom ne mora uvek značiti i raskid, piše Lepa & Srećna.

Ponekad je jednom partneru, jednostavno, potrebna mala pauza, određena distanca i neko vreme provedeno u društvu prijatelja, članova porodice, kolega ili - jednostavno - u bavljenju hobijem. Da li je tada baš uvek izvodljivo biti jasan i direktan?

Psiholozi kažu da se želja za prekidom veze - bilo privremenim bilo trajnim - može prepoznati po promenama u stilu kojim pišemo SMS.

U ovim porukama obično su sve ređi nadimci, slatka tepanja i gomile ikonica kojima smo ranije slali poljupce, zagljaje i smeh do suza.

Tekst pokazuje osećaj obaveze a sve manje osećaj zadovoljstva.

Poruke, za početak, postaju sve kraće. Svi smo, naravno, različiti, ali kod većine ljudi će potreba da se od partnera udalje ili vezu raskinu imati za rezultat i izbegavanje razgovora, duže konverzacije, dugoročnih dogovora i planova.

Zatim poruke odaju sve manju zainteresovanost. Na pitanje "kako si", stiže odgovor "dobro", a nema propratnog pitanja "kako je prošao tvoj sastanak". Naravno, treba uzeti u obzir da li je partner baš posebno zauzet tog dana, ali ako se ovo ponavlja iz dana u dan, vreme je za "veliki razgovor".

Konačno, rutinski redosled slanja poruka se menja. Kad god se nešto važno desi, bilo da je to svađa s roditeljima ili unapređenje na poslu, obično nam je potrebno da te vesti podelimo s najbližim.

Ako se partner odjednom više i češće oslanja na prijatelje, ako prvo podeli s drugovima ili drugaricama uzbudljive vesti, to može biti znak da je kvalitet ljubavne veze veoma opao.

Zato, ako stigne poruka "moji već znaju", vredi se zapitati da li je prioritet obaveštavanja promenjen slučajno ili predstavlja nesvestan znak.

To ne znači da je svaka promena ove vrste istovremeno i alarm, ali valja imati na umu da je sam raskid često veoma težak i da suptilni signali mogu da ga olakšaju.

Izvor: Lepa & Srećna