Napućene usne, bujne grudi, manekenska figura - da li je to ono što najviše privlači muškarce? Mnogi primeri uveravaju nas da je baš tako, od Anđeline Džoli do Skarlet Johanson, svetske lepotice su poznate baš po ovim elementima fizičkog izgleda. 

Međutim, brojne životne priče o dugim ljubavima i uspešnim brakovima počinju na drugi način. Da, moguće je da je dama nosila crveni ruž i njime naglasila usne. Psiholozi kažu da je to ipak samo jedan detalj, a evo šta uključuje kompletna slika.

Kakve god da su vam usne, važno je da se što češće osmehujete, kadgod imate i najmanji povod za to. Ne pomažu grimase ni izveštačeni smeh, muškarce privlači samo prirodan, iskreni osmeh.

zgodna zena par 2-min.jpg
Shutterstock  

I te kako pomaže ako su i zubi blistavobeli - istraživanja pokazuju da to muškarcima skreće pažnju na ženu. Pretpostavka je da ova karakteristika deluje i na podsvest, sugerišući da je reč o zdravoj ženi, koja će dati i zdravo potomstvo. A beli, zdravi zubi su neophodan detalj na negovanoj ženi. 

Kad je reč o figuri, ne morate čeznuti za manekenskim merama. Po nekim anketama, muškarce možda čak i više privlače niže žene, a nemaju ništa protiv ni mnogo zaobljenijih tela nego onih sa modne piste.

Govor tela je mnogo važniji. Počinje direktnim pogledom u oči, koji što je duži to jasnije pokazuje da vam se muškarac dopada. Položaj tela pokazuje koliko ste zainteresovani.

zgodna zena par 3-min.jpg
Shutterstock  

Zato probajte ovo - kad razgovarate, budite uvek direktno okrenuti prema muškarcu. Postavite se pravo, blago nagnite glavu ka njemu i u stranu. Ovaj položaj "zainteresovanog slušaoca" na muškarce deluje kao magnet.

Žena koja je negovana privlači pažnju i ako je samouverena i prijatna. Drugim rečima, poželjna dama "zna ko je", veoma je autentična, ali ne "diže nos". Spremna je da pomogne, ume da se našali na svoj račun i ne krije svoju nežnu stranu. 

Tekst: Lepa&Srećna