"Kad je moja žena konačno dobila posao, bili smo toliko oduševljeni da sam ja pristao da radim od kuće kako bih vodio računa o deci", počinje svoju ispovest jedan nezadovoljni muž.

Prema njegovim rečima, vrlo brzo nakon zaposlenja, žena je počela da se interesuje za razna sredstva za podmlađivanje, premda joj je tek 37 godina. "Botoks, fileri, nokti, trepavice, to su njoj glavne teme", priča suprug, samo dve godine stariji od nje.

"Delom sam je razumeo, jer radi kao frizerka, pa je normalno da je sve ovo zanima, ali je sve postalo podređeno tome", kaže on. Žena više ne provodi vreme ni s njim ni sa ćerkama.

"Starija ćerka je sad u srednjoj školi i sve se više menja, ali moja supruga to kao da ne primećuje. Bavi se sobom i stvarno izgleda fantastično, ali to je ipak nekako na račun porodice", žali se muž.

Ne seća se više kad su imali intimne odnose - kad god joj se približi, ona nađe neki izgovor. "Ljubomoran sam, ali počinjem i da je prezirem, ne znam više šta da radim", požalio se timu psihologa koji odgovara čitaocima magazina "San".

zena sa maskom.jpg
Shutterstock  

Psiholozi kažu da postoje mnogi razlozi zbog kojih jedna strana u braku ili vezi odbija intimne odnose. Preokupacija fizičkim izgledom često je znak niskog samopouzdanja pa je važno da ovaj muškarac češće pokaže i ženi koliko je privlačna. Takođe, valjalo bi da je podseća na ulogu uzora za njihove ćerke.

"Ako žena previše vremena provodi gledajući se u ogledalo i prateći video klipove o podmlađivanju i ulepšavanju, moguće je da izgubi kontakt sa decom", kaže psiholog. "Muž je taj koji treba da je podseti na važnost porodice, da joj kaže kako se oseća i koliko mu smeta takvo ponašanje. Bilo bi od koristi da i on i ona zajedno popričaju sa terapeutom o ovim temama."

Tekst: Lepa&Srećna