Kad je prvi put objavljena 1995. godine, knjiga o tome "Kako zarobiti srce gospodina Pravog" je uzburkala javnost i zainteresovala sve žene. Sada su Elen Fejn i Šeri Šnajder objavile i nastavak, o tome kako da se ljubav dugo održi i brak bude srećan.

Milioni primeraka objavljeni na 27 jezika pokazuju koliko je interesovanje probudila ova tema još prvi put. Mnoge slavne dame su izjavile kako su uz nju upoznale i privukle upravo svog "gospodina Pravog".

Tako je pevačica Bijonse kazala da je ova knjiga bila za nju veoma korisna, a i glumica Blejk Lajvli se koristila ovim "Pravilima" kad je "upecala" Leonarda Dikaprija. Doduše, veza im je trajala samo pet meseci, ali je zato u ljubavi sa Rajanom Rejnoldsom danas ova glumica i te kako srećna.

Novi vodič izaziva mnogo kontroverzi, jer se savetuje da muž uvek bude "na prvom mestu". "Baš kao što partneri nisu stoprocentno jednaki dok se zabavljaju, tako je i u braku. Muškarac je taj koji se udvara ženi, on je taj koji treba da je zaprosi", kažu autorke.

knjiga pravila za zene-min.jpg
Youtube / The Rules Book Official Channel 

Ako je suditi po bajkovitoj ljubavi Megan Markl sa britanskim princem, upravo to se desilo. Megan je, tvrde one, dobro prostudirala prvu knjigu i govorila o njoj. Da li će primeniti i pravila iz druge?

"Ako želite da brak uspe, setite se da romansa počiva na biologiji, a ne na finansijama", kažu one. "Čak i ako dobro zarađujete, na poslu imate visoku poziciju i upravljate timom od 50 ljudi, ne pokušavajte da kod kuće budete šef. Prebacite se iz muškog u ženski stil razmišljanja. Postavite mužu večeru, a kad završite s jelom, ljubazno ga zamolite da zajedno rasklonite sudove."

srecan par ljubav novac
Shutterstock  

Mnoge žene su se razbesnele i pitaju - da li je moguće da neko ovo savetuje u 21. veku? Elen i Šeri, koje naplaćuju 15 minuta telefonskih konsultacija 150 dolara, tvrde da će tradicionalni muško-ženski odnosi opstati još dugo. "To je i trend na TikToku", kaže Elen, "mladi se interesuju za ponašanje tradicionalne supruge". 

Ona podseća i na primer Ejlin Ford, koja je osnovala i vodila slavnu manekensku agenciju sa svojim mužem. "Čim stignemo kući, on postaje šef. Neki kažu da je to grozno, ali mislim da i direktorke treba da budu ženstvene. Muškarci ne žele da budu sa ženama koje se ponašaju kao muškarci", govorila je gospođa Ford.

Tekst: Lepa&Srećna