Najvažnija je pažnja, reći će svi kad se počne priča o poklonu za 8. mart. To, pre svega, znači da sam novac ne može da bude ni najvažniji a ni dovoljan da se Dan žena obeleži na poseban način.

Naprotiv, ni sve pare sveta ne mogu da prikriju da neko ne poznaje svoju "lepšu polovinu" dovoljno. Ako svoju devojku ili ženu pažljiv gledate, ali i slušate, znaćete šta ona voli, šta priželjkuje, šta će je obradovati.

Međutim, kad se približi 8. mart, dešava se da budete u gužvi, da ne stignete da na vreme razmislite, da treba da pripremite nekoliko poklona odjednom - i za sestru, za majku, baku... Zato će vam ovaj spisak biti veoma koristan podsetnik.

Nakit - ogrlica, narukvica, lančić - uvek su lepi detalji koje će žena odmah moći da ponese. Pokažite da znate da li radije nosi beli ili žuti metal, da li ima probušene uši ili ne.

Muzika - CD sa posebno odabranim pesmama samo za vas dvoje? Neka je podseti na lepe trenutke, a omot dizajnirajte sami.

Kutija za sitnice - Može da bude i najobičnija, kakvu ćete naći u prodavnicama modernijeg nameštaja. Dodajte samo pločicu sa njenim imenom i biće unikatna.

muskarac i zena slusaju cd-min.jpg
Shutterstock  

Masažer - Od običnog drvenog koji ćete koristiti zajedno, pa do "ozbiljnog" uređaja na struju kojim ćete obradovati majku ili baku - svaki je dobrodošao.

Lampa - Dizajn će reći sve - može biti romantičan, za ljubavne trenutke sa devojkom ili krajnje praktičan, za sestru studentkinju koja uči do kasno u noć.

Fitnes oprema - Proleće je pravo vreme za ovakav poklon, a vaš budžet neka odredi šta ćete odabrati.

Papuče - Podsećaju na opuštanje i odmor, a manji je rizik da ćete pogrešiti s oblikom i udobnošću. Broj, sigurno, znate?

Ulaznice - Za pozorište, koncert ili bioskop? Vi treba da tačno pogodite šta će joj se dopasti.

poklon-min.jpg
Shutterstock  

Donji veš - Dolazi u obzir samo ako veoma dobro poznajete šta dama želi.

Mirisne sveće - Ako ste u nedoumici u vezi s mirisom, bolje je da odaberete nekoliko malih nego jednu veliku.

Kozmetika - Opet je važno da znate detalje - koji tip kože ima, da li pati od alergija. Savet: pogledajte dobro njenu policu za kreme, zapišite brend i nabavite najnoviji proizvod iz linije za njeno godište.

Parfem - Ovde ste, ponovo, na rizičnom tlu. Možete da zapišete koje parfeme ima i da, s tim spiskom, pođete u parfimeriju. Prodavačice će znati da vas posavetuju šta ima novo u ponudi sa sličnim mirisnim notama.

Naočare - Ako vaša draga dama mnogo koristi računar, poklonite joj zaštitne naočare protiv plavog svetla.

Tašna - Izbor nije lak, ali biće lakši ako potražite atraktivnu torbu za kupovinu (to ženama uvek treba) ili sportsku tašnu koju će nositi na fitnes.

Majica - Treba da ima specijalan, personalizovan print na prednjoj strani. Izrada je moguća vrlo brzo i jeftino, a vi ćete već znati šta na majici treba da piše.

Tekst: Lepa&Srećna