Svake godine se, pred 8. mart, otvara isto pitanje - šta je najbolji poklon, a koji darovi su neprimereni za Dan žena. Dok će se dečica odlučiti da mamama poklone čestitku koju su sami izradili, muškarci redovno kupuju cveće.

Premda se sa ovim poklonom teško može pogrešiti, većina džentlmena želi da uz cvet daruje još nešto. I tu počinju dileme...

Odličan izbor može biti nešto od kozmetike, ali za to je potrebno da veoma dobro poznajete svoju lepšu polovinu. Treba da znate koji tip kože ima, da li joj neki preparati izazivaju alergiju ili iritaciju. Sa parfemima ste već na malo sigurnijem "terenu", ali samo pod uslovom da izaberete neki koji već ima.

Možda vam je pričala o dragim parfemima iz tinejdžerskog perioda? Kupite baš neki od njih i poklonite uz lepu poruku o njenom mladalačkom izgledu.

muskarac poklanja cvece-min.jpg
Shutterstock  

Premda ćete na Internetu biti preplavljeni reklamama za donji veš, savet je da se uzdržite od ovakvih poklona. Žene kažu da im muškarci retko pogode pravu veličinu, a i da izbor više govori o njihovim tajnim željama nego o ukusu dame kojoj ga daruju.

Ni pidžama nije baš preporučljiva. Njih najbolje izaberu žene same sebi, a obično kažu kako njih imaju i na pretek.

Idealan poklon je lep doživljaj! Pripremite večeru ili izvedite svoju dragu na neko romantično mesto. Doterajte se i prethodno malo uredite i stan kako bi povratak kući bio kompletan užitak.

muskarac poklon za zenu-min.jpg
Shutterstock  

"Najveću grešku naprave oni koji poklone ženi novac", tvrdi autor ljubavnih romana Voislav Ilić. "On šalje najgoru poruku, da ga ona uopšte suštinski ne zanima. Idi, kupi sebi šta ti treba", objasnio je Ilić u emisiji "Jutro" na TV Prva.

On ne preporučuje ni one "glupe i korisne poklone" kao što su kućni aparati. Znači, zaboravite na ideju da joj kupite peglu ili usisivač. Posvetite ženi pažnju, a ideja za poklon će se roditi sama od sebe.

Tekst: Lepa&Srećna