Posle opsesije botoksom i filerima, jedan broj holivudskih dama se okrenuo i tretmanima za negu lepote bez iglica. Među njima je i Sindi Kraford.

Supermanekenka koja je bila u grupi pet prvih modela na svetu sa ovom titulom ponosno je pokazala kožu posle jednog od takvih tretmana. Sa zadovoljstvom je tagovala i "selebriti" kozmetičara, Ivana Pola, a evo koje su njegove tajne zanata.

Koliko je Ivan popularan, pokazuje i njegov Instagram nalog. Uz više od pola miliona pratilaca, tu su i njegove verne klijentkinje Salma Hajek, Zoi Dojč, Dženifer Lopez, Kirsten Danst, kao i prelepa Ana de Armas.

Ivan praktikuje svoj "sendvič" tretman na mnogima, a on uključuje masažu uljima bogatog sastava kao i terapiju kože radiofrekvencom. Energetski talasi zagrevaju dublje slojeve kože poznate pod nazivom dermis. Na taj način se stimuliše stvaranje kolagena, koje se inače smanjuje već 40. godine.

Istraživanja su pokazala da održavanje temperature više od 46C stepeni, duže od 3 minuta, prouzrokuje da telo počne da stvara proteine. Proces je uzrokovan "stresom od toplote", a rezultat je formiranjekolagenskih vlakana.

Čitava procedura traje oko sat vremena i obično ne izaziva nikakav bol. Jedna studija iz 2018. godine je pokazala da je radiofrekvencijsko zatezanje lica imalo efekta kod sredovečnih žena već posle tri tretmana obavljenih u roku od šest nedelja.

sindi kraford 6-min.jpg
Foto: Instagram / cindycrawford 

RF, kako popularno zovu ovaj tretman, ima potencijal da se koristi i kao nehiruški metod za smanjenje masnih jastučića na licu. Time se ističu jagodice, a zatežu donji, opušteni delovi i koža koja visi.

Neprijatni efekti mogu da uključe privremeno oticanje, crvenilo kao i osećaj utrnulosti na nekim delovima lica. Najbolje je da radiofrekvencijski tretman obavi lekar kvalifikovan za estetsku hirurgiju.

Tekst: Lepa&Srećna