Seks je istovremeno i omiljena i zabranjena tema! Zato nije ni čudo što o seksu postoji toliko mitova i zabluda da su istine često postisnute. Evo šta sve pogrešno verujemo...

1. Verovanje da su crnci obdareniji od belaca ne može biti dalje od istine koja je upravo suprotna - muškarci bele boje kože imaju najveće penise. Belci se mogu pohvaliti prosečnom dužinom penisa u erekciji od 16,26 centimetara, dok su crnci za pola santimetra kraći, odnosno prosečna dužina penisa im je 15,75 centimetara. Slede Latinoamerikanci, a zatim Azijci. 

2. Pornići i ostali erotski sadržaji u početku su bili namenjeni isključivo muškarcima. Ženama ovakvi sadržaji nisu bili naročito privlačni zbog vrlo malo radnje i puno seksa. Nakon pojave senzualnijih filmova za odrasle koji imaju neki sadržaj, ali i dovoljno scena eksplicitnog seksa, i nežniji pol i te kako uživa u njima. 

3. Još od seksualne revolucije muškarcima se zameralo da svojim partnerkama ne daju dovoljno vremena za zagrevanje. Međutim, prava istina je da žene ponekad ne žele dugu predigru. To ih čak može iznervirati i ohladiti za sam seksualni čin! Osim toga, nekim ženama ne treba puno predigre da bi se uzbudile.  

4. Muškarci se ponekad uzalud trude da izdrže i produže trajanje seksualnog čina jer misle da će tako bolje zadovoljiti partnerku. Ne znaju da neke žene više vole sprint od maratona, a i poznato je da je prvih nekoliko centimetara vagine najosetljivije područje. Uz to, brz i impulsivan seks pruža osećaj spontanosti.

5. Većina muškaraca živi u zabludi da žene žele seks serviran uz romantičnu večeru i sveće. Međutim, i žene imaju trenutke kada svoje potrebe žele brzo da zadovolje, zato im umesto gurmanskog obroka tu i tamo slobodno priuštite fast food! 

PROČITAJTE VIŠE: PUNI ENERGIJE TOKOM ČITAVOG DANA: namirnice koje će vas razbuditi brže od kafe

6. Žensko stenjanje u krevetu je mnogim muškarcima omiljeni zvuk jer im na taj način partnerka daje do znanja da uživa. Muškarci vole da pokažu da imaju samokontrolu, a ispuštanje nekontrolisanih zvukova ne ide uz tu sliku. Međutim, žene misle drugačije

7. Žene imaju veću potrebu da leže u zagrljaju partnera nakon seksa, a to je zato što su i nakon odnosa još neko vreme uzbuđene i traže kontakt, dok su muškarci umorniji.

8. Normalno je unositi novitete u seksualni život, ali često menjanje poza otežava postizanje orgazma, naročito kada je reč o ženama. Zato, ako vam najbolje prija misionarska poza, recite to svom muškarcu. I njemu će to odgovarati jer ćete ga time poštedeti dodatnog posla. 

9. Žene veruju da su testisi, zbog njihove osetljivosti, zabranjeno područje, ali muškarci i te kako žele da ih partnerke otkriju.

10. Analni seks je toliko uobičajen u porno filmovima da žene misle da ga svaki muškarac želi. To je još jedan mit. Ako muškarac i jeste zainteresovan za njega, vrlo je velika verovatnoća da neće insistirati ukoliko partnerka to ne želi. U ovom slučaju se još jednom potvrđuje važnost razgovora

Izvor: Lepa i Srećna