Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

15 STVARI KOJE TREBA DA RADITE U KARANTINU: najbolje ideje da svaki dan bude lep i proveden na zdrav način

Izvucite maksimum od karantina i radite sve ono za šta ranije niste imali vremena!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Korona virus nas je prisilio da ostanemo kod kuće, tako da sada treba ovo vreme koristiti mudro!

Kada je reč o tako infektivnoj bolesti kakav je korona virus, trebalo bi pre svega biti obziran i solidaran i što je više moguće vremena provoditi kod kuće, izbegavati kontakte sa drugim osobama, piše Lepa&Srećna.

Za sve nas je ovo nova situacija, ali ništa nemamo od kukanja. Možda u kranjoj liniji i nije toliko loše, jer ovo je vreme da se kod kuće na pozitivan način bavite sobom. 

Sedeti i skrolovati satima po Instagramu satima nikako nije genijalna ideja! Zato vam dajemo 15 predloga koji se odnose na različite aktivnosti među kojima ćete sigurno naći nešto za sebe.

Ne zaboravite da bilo šta što radite duže od četiri sata u kontinuitetu postaje jednolično i napetost te stvara osećaj obaveze a ne uživanja. Zato se trudite da aktivnosti menjate naizmenično!

1. Čitanje

Sada više niko ne može da kaže da nema vremena za knjige. Možda žete ponovo uzeti Harija Potera ili nešto drugo iz detinjstva, a možda nešto sasvim novo – svejedno je!

2. Sport

Fitnes studio nije neophodan s obzirom na to da postoji mnogo ideja na jutjubu kako da napravite kućni fitnes. Radite na sopstvenom telu, vežbe koordinacije i istezanja, što će sigurno poboljšati vaš dobar osećaj. Doći će vreme kada ćemo morati da pokažemo zategnute noge ili da iz ležećeg položaja ustanemo, a da ne moramo da se pomažemo rukama.  

3. Pisanje dnevnika

Sada više nema odlaganja! Razmislite o svemu, zagledajte se u dubinu svoje duše i prenesite na papir ili desktop ono što vam je na srcu. Kako se osećate? Za šta ste zahvalni? Šta vam je u životu najvažnije?

4. Napišite knjigu

Možda već dugo želite da prenesete drugima svoju životnu priču, jer smatrate da je vredna!? Zašto da ne? Pravi je trenutak!

5. Posmatrajte ptice i insekte

Šta sve sleće na vaš prozor i u kakvoj prirodnoj sredini živimo? Da li uopšte poznajete sva živa bića koja vas okružuju? Ako ne, krajnje je vreme da ih upoznate.

6. Meditirajte

Meditacija i vežbe disanja su svakako preporučljivi, oni nas uvek dovode u balans i smiruju.

7. Učite strane jezike

Cómo estás? Ça va? Kak diela? Mnogo je online kurseva i aplikacija za učenje stranih jezika, Možda u kući imate partnera koji bi baš to želeo, pa možete udružanim snagama da učite. Možda ovaj put da naučite grčki alfabet? Toliko puta smo bili u Grčkoj, a i dalje ne čitamo grčko pismo?

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Hot

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije