Kada se zaljubimo mislimo kako će to trajati zauvek. Svakako da nam se čini kao da hoće!

Ipak, za skoro sve, početni sjaj zaljubljivanja bledi tokom vremena I nestaje ili se produbljuje u vidu zrelije ljubavi. Često, kada se ovo iskustvo završi, verujemo da je ljubav nestala, ili da smo sa pogrešnom osobom. Istina je da je iskustvo zaljubljivanja privremeno stanje koje nam samo otvara put ka pravoj ljubavi.

PROČITAJTE VIŠE: STRUČNJACI SAVETUJU: kako da pronađete svoj ključ uspeha

Boje se uspešnih žena

Iako im uspešne žene mogu delovati zastrašujuće, muškarce će radije privući inteligentna i samopouzdana dama jer u njoj vide ravnopravnog partnera koji će im pomoći da se izbore s problemima.

Suprotnosti se privlače

Ali samo na kratko jer na duge staze vrlo retko uspevaju. Partnera nikada nećete promeniti, osim ukoliko on to sam ne želi. Vrlo malo veza opstaje na duge staze, ako partneri imaju potpuno razliličita interesovanja.

Samo jednom se voli

Možda je najveći od svih mitova o ljubavi onaj koji kaže da se samo jednom iskreno voli i da je samo jedan muškarac vaša savršena druga polovina. Stvarnost je sasvim drugačija, možete ludo voleti više puta sasvim različite muškarce.

Brak ubija strast

Oko ove tvrdnje stručnjaci nisu složni. Istraživanja su pokazala da bračni parovi imaju kvalitetniji seksualni život nego samci, ali seks upražnjavaju mnogo ređe od njih.

Sreća je uvek u partneru

Verovanje da samo druga osoba može da bude izvor ljubavi je toliko veliko, da se obično ne dovodi u pitanje. U većini slučajeva tražimo ljubav i nalazimo je u drugima. Ipak, to je samo mit. Istina je da nepresušni izvor ljubavi postoji unutar nas samih. Svako od nas ima svu ljubav koja mu je potrebna. Kada izvor ljubavi pronađemo u sebi, možemo ga beskrajno deliti sa drugima. Ipak, mi uvek nekako propustimo da ga otkrijemo, jer očajnički tražimo ljubav u nekom drugom.

Izvor: Lepa i Srećna

Tekst: Žaklina Milenković