Srpkinja Kristina Milivojčević hrabro je sledila svoju veliku ljubav prema kuvanju, što je rezultiralo time da je danas jedna od najpoznatijih kuvarica u Čikagu. Nakon što je u Ljigu završila gimnaziju, Kristina je upisala Ekonomski fakultet, ali nije odustala od želje da se profesionalno bavi kuvanjem.

"Završila sam gimnaziju, pa sam studirala ekonomiju, što se nikako ne poklapa sa kuhinjom, ali moja ljubav prema kuhinji je nešto što je dar od Boga, jer je bila mnogo jača od svega. Od osnovne škole sam imala svesku u koju sam pisala recepte, gledala sam edukativne klipove vezane za hranu. Nije se desilo da prođe dan, a da nisam bila inspirisana nekom novom idejom, ili da ne odgledam neki novi recept", rekla je ona svojevremeno za portal "Svet-Australia".

Potom se odselila u Čikago, gde joj je živela majka, i zaposlila se u restoranu "Beograd", čiji je vlasnik čovek iz Srbije. Tamo je počela da pravi svoje "Kiki palačinke" (Kiki Sweet Crepe), po kojima je postala čuvena.

"To su palačinke koje nose moje ime jer sam ih ja osmislila. 'Kiki palačinku' ili 'Kiki Sweet Crepe' napravila sam sasvim slučajno i, kako to već često u životu biva sa slučajnim stvarima, postale su pravi hit za naš restoran", rekla je jednom prilikom za portal "Balkan City Magazine" Kristina, koju sada na Instagramu prati više od 121.000 ljudi iz celog sveta.

Osim za kulinarsko umeće, Kristina često dobija komplimente i za svoj izgled.

"Svako voli da vidi lepo lice, drago mi je da me tako doživljavaju. Lepim ljudima su verovatno sva vrata otvorena, ali lepota je mač sa dve oštrice. Lepotu oblikuje dobrota, humanost, ljubav, intelekt, stil, dobra energija, a sama fizička lepota nije dovoljna jednoj ženi", rekla je ranije.

Iako joj je karijera važna, Kristina je istakla da je došlo vreme kada bi volela da se ostvari kao supruga i majka, te da će porodica za nju uvek biti na prvom mestu.

"Ono o čemu sada razmišljam su deca, porodica, to je nešto što je za mene jako bitno. Ako bih morala da biram između dece i porodice i karijere, bez razmišljanja bih izabrala porodicu i decu. Mislim da je to nešto čemu svako treba da teži, ali nažalost, mladi danas previše vremena posvećuju društvenim mrežama, pratiocima, izlascima, porocima, nadajmo se najboljem", zaključila je.

Još Kristininih fotografija pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / chefk1ki Kristina Milivojčević, najbolja kuvarica u Čikagu.

Tekst: Lepa&Srećna