Malo je bilo glumica koje su mogle da se takmiče sa Klaudijom Kardinale, zvezdom italijanskog filma koja je žarila i palila šezdesetih godina prošlog veka.

Nezaboravne crte lica i obline na kojima su joj svi zavideli pratio je i pogled pred kojim su muškarci umirali od čežnje. Proslavila se u filmu "8 i po", Frederika Felinija, koji smatraju jednim od najznačajnijih ostvarenja ove umetnosti.

Egzotična lepotica je rođena u Tunisu i nije uopšte govorila italijanski dok nije počela da glumi. Kad su je proglasili najlepšom Italijankom Tunisa, otvorio joj se i put ka filmskom platnu.

Slučaj je hteo da joj nagrada bude baš put na Venecijanski filmski festival, a tamo njena lepota nije prošla nezapaženo. Posle samo dva meseca, zaigrala je uz slavnog Omara Šarifa. Dobila je ugovor na sedam godina, a producent joj je postao Franko Kristaldi - možda i najvažniji čovek njenog života.

klaudija kardinale 0170193097-min.jpg
Profimedia 

Ono što Kristaldi tad nije znao jeste da je Klaudija već trudna. Otac u Tunisu nije hteo ništa da ima sa detetom, a Kristaldi je organizovao porođaj u tajnosti. Mali Patrik je rastao uz časne sestre u Italiji, a zatim poslat Klaudijinoj porodici u Tunis.

Mališan je kasnije predstavljen kao glumičin brat, a ne sin. Zanimljivo je da su filmadžije dugo krile i njen glas - sinhronizovali su joj tekst, jer je imala jak francuski akcenat i preduboku prirodnu boju.

Kada se Klaudija zaljubila u Kristalda i pristala na brak, odlučili su da otkriju istinu i njenom sinu Patriku. Godine 1975.  poverila se Encu Bijagi, italijanskom novinaru i otkrila mu istinu o svojoj trudnoći.

klaudija kardinale 0657906691-min.jpg
Profimedia 

"Nepoznati čovek, mnogo stariji od mene, naterao me da uđemo zajedno u automobil i silovao me je. Bilo je užasno, ali najlepša stvar koja mi se desila je što je, iz tog nasilja, rođen moj predivni Patrik", ispričala je. "Bila je to komplikovana situacija za samohranu majku, ali odlučila sam da ne abortiram. Kad je taj čovek saznao, vratio se i tražio mi da abortiram, ali nisam ni na trenutak pomislila da se rešim deteta", izjavila je Klaudija.

Kristaldija je napustila 1975. godine. Kasnije je govorila da nikada nije bila zaljubljena u njega, već da je on bio njen mentor, ali i prilično opasan čovek.

klaudija kardinale 0726013601-min.jpg
Profimedia 

Sa sledećim partnerom, Paskvaleom Skvitijerijem nije želela brak. Dobili su ćerku, Klaudiju, koja se zove isto kao majka: "Klaudija Skvitjeri, naša ćerka, nosi ime koje bih ja imala da sam Paskvaleu rekla da."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna