O pokojnom suprugu Nikoline Pišek javnost do skoro nije mnogo znala - sve što je bilo poznato je da je istoričar umetnosti. Tokom braka koji je trajao gotovo deceniju, Nikolina i Vidoje se nisu previše medijski eksponirali. S vremena na vreme osvanuo bi tek po koji naslov, koji je nagoveštavao da žive u harmoniji ali i bogatstvu. Nikolina tokom braka nije radila, a 2014. godine rodila je ćerku Unu Sofiju.

Imovinom koja Nikolini pripada nakon smrti supruga znatiželjna javnost se, možda, ne bi u toj meri bavila, da Vidojev Otac Viktor Ristović nije izneo niz optužbi na voditeljkin račun, između ostalih, da nju zanima samo novac, te i da se sva imovina vodi na njegovo ime.

Šta zakon kaže o podeli imovine u slučaju smrti jednog od supružnika za portal "Lepa&Srećna" govorio je advokat Siniša Mrkajić.

"Sve što je stečeno od nepokretnosti u braku je zajednička imovina. U slučaju smrti jednog od supružnika zakonski naslednici su supruga i dete. Supruga ima prava u slučaju ostavinskog postupka na izdvajanje svoje polovine iz nasledstva ukoliko je imovina stečena u braku.  A drugu polovinu u konkretnom slučaju dele na jednake delove supruga i deca preminulog. Da li je majka tokom braka bila zaposlena ili ne nema značaja ukoliko je u pitanju ostavinska rasprava. Ona je zakonski naslednik. Ukoliko je to pravno priznata supruga čoveka koji je preminuo tu nema osporavanja familije. Roditelji supruga mogu da se bune samo moralno, zakonski ne", rekao je advokat za naš portal.

Podsetimo, Vidoje je preminuo 8. maja u salonu za masažu.  On se preko dana osećao dobro i nije se žalio ni na kakve zdravstvene tegobe sve do neposredno pred smrt. Tokom masaže osetio je da mu nije dobro i požalio se terapeutkinji, ali već je bilo kasno, jer je nakon nekoliko trenutaka izdahnuo.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Ristović preminuo usled respiratorne insuficijencije koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića.

Sahranjen je 12. maja na Novom groblju u Beogradu.  Pored ćerke Une Sofije, koju je dobio sa Nikolinom Pišek, Vidoje Ristović je imao i stariju naslednicu Mateu, koju je dobio u prvom braku sa nekadašnjom suprugom Lanom.

Fotografije sa sahrane, kao i fotografije Nikoline Pišek nastale neposredno posle smrti muža pogledajte u galeriji ispod.

Amir Hamzagic/ATAImages, ATA / Antonio Ahel Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna