Predrag Peđa Vranešević, osnivač muzičkog sastava Laboratorija zvuka, preminuo je posle duge i teške bolesti, prenose beogradski mediji.

Vranešević je imao 76 godina, a njegovu muzičku karijeru obeležila je neobična kombinacija ska i rege muzike koju je izvodila čuvena Laboratorija. Veliko iznenađenje u to vreme bili su i implicitno erotski tekstovi, a pravi hit je postala pesma "Skakavac joj zaš`o u rukavac".

Peđa je ostvario i zapaženu karijeru u polju filmske i TV muzike. Potpisuje muziku za filmove "Splav Meduze", "Oktoberfest", "Još ovaj put", "Pun mesec nad Beogradom", "Original falsifikata", "Kraj rata", kao i "Artificial Paradise/Umetni raj", koji je poslednji film iz Jugoslavije prikazan na Kanskom festivalu.

Televizijska publika će se uvek sećati i njegove muzike iz serija "Poletarac", "Fore i fazoni", "Varošarije" kao i "Priče iz Nepričave". Vranešević je, inače, bio diplomirani arhitekta i jedan od najznačajnijih projekata bilo mu je urbanističko i prostorno rešenje Novog naselja u Novo Sadu. Od 1990. godine radio je kao muzički urednik u Radio televiziji Novi Sad.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna