Radoš Bajić nosi najlepše ali i najtužnije uspomene na sestru Radmilu, sa kojom je odrastao u selu Medveđa kod Trstenika i sa kojom je, po prvi put u životu, stao pred objektiv foto-aparata.

"Majka za potrebe moje prve fotografije od nekog iz sela pozajmila dva broja veće cipele - jer svoje nisam imao", seća se danas čuveni glumac i reditelj. "Jedva sam hodao u njima, sva sreća što nisam morao nigde daleko da idem. Možda su te tuđe cipele bile prva uloga koju sam morao da odigram, sugestivno i samouvereno, kao da su moje i kao da su mi taman."

U tom nezaboravnom trenutku ovekovečen je i lik njegove sestrice, za kojuRadoš kaže da je izgledala kao anđeo - svetlog lica i očiju. Nažalost, Radmila se razbolela sa samo 13 godine. "Napustila je ovaj svet, bez greha i krivice", potresno priča reditelj. "Odnela ju je podmukla bolest kojoj tada nije bilo, a ni danas nema leka... "

Bajić se seća lica, suza, naricanja majke i vapaja oca... i kaže da je trenutak kad je sa Radmilom prvi put fotografisan odredio zauvek njegov život.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna