Originalan, jedinstven i sasvim poseban - takav je bio bubnjar Dragoljub Đuričić koji nas je napustio u 68. godini života, od komplikacija usled korona virusa.

Pamtićemo ga po magiji koju je stvarao udaranjem u bubnjeve, kao i neformalnom stilu života.

- Rokenrol je čoveku dao put lične slobode, a meni sve. Uz njega slikarstvo, muzika i pisanje su moj lek protiv depresije koja ume da me obuzme- izjavio je ranije Dragoljub za "Srbiju danas".

Poreklom iz Crne Gore, pola života proveo je živeći u Beogradu ali i putujući i stvarajući muziku po čitavom svetu. Uvek je sa ponosom isticao svoje poreklo sa Cetinja, ali i zanimljivu činjenicu da je rođen na snegu, a ne u porodilištu.

Proglašen jednim od 30 najboljih bubnjara na svetu, sarađivao je sa velikim muzičkim imenima, ali veliki uspeh su mu i sinovi - Milan i Andrija. 

- Milan je odrastao u Australiji, gde i živi sa porodicom. Ima troje dece. On je praktično Australijanac. Sasvim su drugačije njegove preokupacije u životu i poseduje temperament pogodan za igranje golfa. Divan je čovek i odličan otac. U šali kažem kako imam dva sina - jedan je stariji, a drugi mlađi od mene. Tako i jeste, pošto je Milan mnogo ozbiljniji i pametniji od mene. A i Andrija je divan momak i ozbiljan sportista- izjavio je jednom za medije.

Uvek je bio svoj, buntovan i iskren u svojim željama. Iako to nisu osobine kojim bi se jedna majka ponosila, njegova mu je na samrti ipak odala počast za to.

- Majka mi je, kad je umirala, skinula kamen sa srca jer mi je rekla. "Srećna sam što me nisi slušao jer da jesi bio bi isti kao ja. Ovako si me nadvisio" . Odala mi je najveće priznanje u životu iako sam njen jedini učenik koji nije završio fakultet. Mama je bila moja učiteljica- ispričao je pre nekoliko godina Đuričić za "Politiku".

Izvor: Lepa&Srećna