Zvezda italijanskog filma Monika Viti preminula je danas u 91. godini. Njeno pravo ime bilo je Marija Lujza Čečerali, a umetničko ime koje će je proslaviti uzela je kad je diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti.

Tokom četrdesetogodišnje karijere snimila je više od pedeset filmova, sarađujući sa legendama kao što su Pjer Paolo Pazolini, Luis Bunjuel, Mario Moničeli, a ostaće upamćena i kao zanosna strip junakinja Modesti Blejz iz istoimenog filma snimljenog 1966. godine.

Ipak, slavu joj je doneo Mikelanđelo Antonioni, čija je muza postala. Njihov kultni film “Avantura” oduševio je publiku, a  Monika je za ulogu u njemu dobila nagradu “Zlatni globus”, kao najbolja glumica. Njihovi kultni filmovi bili su i “Pomračenje”, “Crvena pustinja" i "Noć".

Vest o Monikinoj smrti objavio je pisac i reditelj Valter Veltroni, na molbu glumičinog dugogodišnjeg partnera Roberta Rusa.

"Roberto Ruso, njen partner svih ovih godina, zamolio me je da saopštim da Monika Viti više nije s nama. Činim to s bolom, ljubavlju, žaljenjem", napisao je na Tviteru Vetroni.  Monika je živela sa Robertom vrlo povučeno, okružena kućnim ljubimcima. Patila je od Alchajmerove bolesti.

monika viti umrla
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna