Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREOVLADAO JE HEDONIZAM - HOĆU 2 KUĆE, JAHTU, DA PUTUJEM: Ministar o tome šta je potrebno ženi da bi bi rodila 3. dete

Ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović govorio je o problemu smanjenja priraštaja.

  Izvor: Youtube/Printscreen/TVPrva

Gostovanje ministra Ratka Dmitrovića u jutarnjem programu TV Prva izazvalo je burne reakcije i oprečna mišljenja. On je govorio o na temu negativnog priraštaja, istakavši da većina mladih danas ispred odluke da ima dete stavlja svoje potrebe.

U Srbiji je 2020. godine živelo čak 600.000 ljudi manje nego 2002. godine. Ovo znači da je naša zemlja za manje od dve decenije izgubila gotovo deset odsto stanovništva.

"Ovo što mi imamo ovde nije ništa novo. Svi imamo ovaj problem. Ovo je posledica civilizacijskog hoda i pristupa životu. Od jedne pozicije u kojoj je dete bilo centar sveta, došli smo zahvaljjuući tom civilizacijskom hodu da dete više nije ni blizu vrha. Prevladao je hedonizam. Nije više san da mladih imaju četvoro dece, nego 'Imaću dve kuće, jahtu, putovaću po svetu'", dodao je ministar za brigu o porodici ", kazao je Dmitrović i istakao da su žene doživele emancipaciju.

Možda će vas zanimati

 "Žene su doživele potpunu slobodu. Da bude akademik, najbolji matematičar, ekonomista, da se ostvari na svakom polju. Šta mi toj ženi, mi muškarci, mi društvo, država, treba da damo da bi ona donela odluku da rodi treće dete", istakao je on i spomenuo migraciju iz sela u gradove.

Izjave ministra Dmitrovića izazvale su brojne reakcije i komentare na društvenim mrežama, a mi vam prenosimo neke od njih:

"Nepopularno, ali tačno. Razvoj društva i emancipacija žena znači i smanjenje priraštaja","Šta žene očekuju? Žene očekuju sigurnost", "Presudne ste vi žene jer ako žena neće da rađa muškarac tu ne može ništa", "Čovek je u pravu, sve je više devojaka koje se zadovoljavaju da šetaju pse umesto dece. Neće da se udaju, lepo im je tako..."

Kakvo je vaše mišljenje na ovu temu, da li je presudna uloga žene u borbi protiv negativnog prirodnog priraštaja, ili je odgovornost  među polovima podjednaka?

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije