Publika, učesnici i članovi njihovih timova neće moći da konzumiraju alkohol, odlučeno je pred finale takmičenja Eurosong 2021. godine. Do sada, njima su bila na raspolaganju određena mesta za to, kako u hotelima, tako i u drugim objektima u Roterdamu, i to sve do ponoći svake večeri.

Međutim, organizatori su procenili da ova dozvola može da poveća rizik od širenja korona virusa i da alkohol utiče na poštovanje, inače strogih, pravila socijalne distance.

U britanskim medijima već se pojavila i vest da su učesnici nezadovoljni, a da su članovi ruskog tima čak i uložili žalbu. Kako je jedan izvor rekao, "odlazak na piće je bio bar jedan prijatan momenat tokom boravka" u ovom holandskom gradu.

Odluka da se zabrani točenje pića u svim hotelima i drugim mestima u kojima se odvijaju aktivnosti vezane za Eurosong doneta je nakon što je korona virus otkriven kod jednog člana islandskog tima.

Međutim, mnogi takmičari su - tvrdi se - pobesneli zbog nje, verujući da zaraza mladog Islanđanina nema nikakve veze sa točenjem alkohola.

Izvor: Lepa&Srećna