Prve sede vlasi Miranda Parker (41) je primetila kada je imala tek 20 godina. To je za nju bilo uznemirujuće saznanje, pa se uvek farbala u smeđe. U salone je odlazila redovno punih 18 godina.

Osim što joj je to predstavljalo obavezu, shvatila je da je za gotovo dve decenije koliko je odlazila na farbanje - nekada i dva puta mesečno - ostavila pravo bogatsvo u frizerskim salonima, tj. čak dva miliona, izraženo u dinarima. Onda je odlučila da prihvati sebe i svoju sedu kosu.

"Prestala sam da farbam kosu u 38. godini. Bila sam umorna od čestih poseta frizerima i od toga što moram da planiram život prema rasporedu farbanja. Znala sam da će biti predrasuda i nisam bila sigurna jesam li dovoljno jaka za sve ono što me čeka", rekla je Miranda kojoj je samopuzdanje zbog toga poraslo.

 "To je moja kosa i moja je odluka kakva će ona da bude. Nije me više briga šta drugi misle o tome kako izgleda. Taj koncept se proširio na sve sfere mog života. Moj život je samo moj izbor. Nemojte da radite neke stvari samo što drugi smatraju da tako treba", rekla je i dodala da je negativni komentari ne dotiču.

"Ponosna sam što sam prihvatila sebe. To me učinilo snažnijom i punom samopouzdanja. Dešava se da me ljudi negativno komentarišu, ali to me dotiče", bila je iskrena Miranda.

 Izvor. Lepa&Srećna