Prelazak iz fabane u sedukosu jedna je od najtežih promena u frizuri svake žene. Međutim, one koje se farbaju decenijama znaju da je lakše da to jednom "pregrme" nego da redovno podvrgavaju kosu novom tretmanu, pogotovo sad kad je zbog korona virusa odlazak u frizeraj otežano i komplikovano.  

Modni trendovi, takođe, sve češće upućuju na "povratak" sedoj kosi, ali da bi se tranzicija izvela bez neočekivanih promašaja, važno je da se time pozabavi pravi profesionalac. Jedan od takvih je i kolorista Džek Martin, koji na svom Instagram profilu nesebično deli savete i potpune spiskove preparata koje upotrebljava. 

Primer koji je svim zapao za oko jeste ovo - pre svega - odlično šišanje, izvanredno feniranje, ali i kompletan proces kojim je mladolika plavuša sa velikim sedim izrastkom i prilično oštećenom žućkastom kosom, dobila spektakularnu novu frizuru.

Početak je, naravno, bio sa blanšom i dvadesetoprocentnim hidrogenom, uz pleks preparat, s tim što su prirodni korenovi ostali netaknuti. Kad je dobijena vrlo svetla bež nijansa kose, naneta je srebrno-ljubičasta mešavina sa 6-procentnim hidrogenom. Na tu kosu su izvučeni tamniji pramenovi i to tako da raspored odgovara prirodnoj mešavini koja se vidi u korenu kose. 

Konačno, šampon pa jaki regenerator, uz keratinske proizvode za negu, volumen i zaštitu od toplote pri feniranju!

Kako vam se dopada rezultat?

Izvor: Lepa&Srećna