Glumac i muzičar Marinko Madžgalj preminuo je pre pet godina, 26. marta, od karcinoma pankreasa, a za sobom je ostavio porodicu i brojne prijatelje koji još ne mogu da se pomire s gubitkom. Omiljen među kolegama i prijateljima, uvek je plenio svojom dobrodušnošću, a mnogobrojnu publiku oduševljavao svojim najrazličitijim ulogama.

Kao omaž voljenom glumcu, nedavno je u centru Beograda, ispred Ateljea 212, otkriven mural s njegovim likom. Tom prilikom je njegova majka Mirjana prvi put za medije govorila nakon smrti sina.

"Hvala svima koji su došli na ovu ideju da se ne zaboravi moj Maki. Nedostaje mi svakog dana i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe dan da ne pomislim na njega. Jako je voleo da radi, stalno je bio zauzet. Obožavao je Beograd i Kotor, to su bili njegovi gradovi. Kad god bi negde otišao, ja bih ga zvala i govorila mu: “Sine dođi, spremila sam sarme”. Obožavao je da jede sarme",  rekla je ona tada.

pet godina od smrti marinka madzgalja
ATA Images/Antonio Ahel 

Dvadeset dana pre smrti ispunio je svoju veliku želju, krstio se u manastiru Ostrog.

Marinko Madžgalj rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Popularnost je stekao u serijama "Crni Gruja" i "Ranjeni orao". Glumio je i u serijama "Greh njene majke", "Moj rođak sa sela", "Lisice" i mnogim drugim. Imao je zapaženu ulogu u filmovima "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi" i "Crni Gruja i kamen mudrosti".

Zajedno sa televizijskim voditeljem Ognjenom Amidžićem, bio je član grupe “Flamingosi”

Iz braka sa glumicom Dubravkom Mijatović ima ćerku Saru.

Izvor: Lepa&Srećna