Tužna vest za srpsku umetnost, preminula je glumica Darinka Dara Čalenić. U serijalu "Lude godine", od milošte nazvanom "Žikina dinastija", igrala je ženu "her Žike", Daru Pavlović.

Glumica se sa scene povukla pre više od 40 godina, a ovako je govorila u jednom od poslednjih intervjua. 

Otkrila je da "Lude godine" nije ni gledala do skoro!

"Nisam to ništa gledala do pre dva meseca. Dopalo mi se. Gidra i ja smo kao stvoreni za komediju, pa nije ni čudo što nas je reditelj spojio i izabrao da nosimo film. 'Žikina dinastija' je napravljena za narod, a mi smo prema sebi veoma strogi. Film se voli zbog Gidre, a malo i mene. Ne mislim da sam neka velika glumica. Gledaoce ne možete prevariti. U ovoj priči su se prepoznali obični ljudi i svako je pronašao nešto što ga zanima", iskrena je bila glumica.

Kultnu repliku "Bobo, sine, ljubi ga majka" tada je nazvala tipičnom rečenicom svakog roditelja, a snimanje joj je ostalo u sećanju zbog velikih gužvi i ispred, i iza kamere.

Nije joj bilo žao što se povukla sa scene.

"Otišla sam jer nisam živela u Srbiji. Amerika je bila zanimljiva za mene kao umetnika. Odlazila sam na izložbe, u pozorište i filmske susrete. Družili smo se s Endijem Vorholom i Lorin Bekol, a Orson Vels je često bio u našem društvu. Davno je bilo da se setim", rekla je ona pre nekoliko godina.

Suprug Vlada Petrić dao joj je svojevremeno ulogu u Narodnom pozorištu.

"Dao mi je rolu u predstavi 'Laža i paralaža' da bismo bili zajedno, ja sam došla iz Novog Sada i on mi je bio prvi reditelj", rekla je ona.

Petrić je dodao tada da svojoj ženi nije mogao da nađe nijednu manu.

"Dara je meni sada mnogo bliža. Bolest je smirila njen karakter. Nismo se slagali u umetnosti, a sad me sve sluša", rekao je on tada.

Par se vratio u Beograd pre nekoliko godina zbog narušenog zdravlja, a profesor Petrić preminuo je 2019. godine.

Izvor: Kurir