Ako planirate da prvomajski praznik provedete roštiljajući u prirodi, donosimo vam neke od najboljih predloga za prelepe lokacije u Beogradu.

Do njih se lako stiže, ne plaća se ulaz, ali zbog gužvi koje se očekuju kao i svake godine, poželjno je da ranije "zauzmete mesto".

Ada ciganlija

Ovde možete bezbrižno da roštiljate, ali i da uživate u vožnji rolera, pecanju, šetnji... Šta god da vas ispunjava.

Košutnjak

Godinama unazad ovo je jedna od najomiljenijih lokacija za prvomajsko roštiljanje u Beogradu.

Avala

Na obroncima planine najbliže Beogradu mnogi vole da raspale roštilj i uživaju u sočnom mesu, osvežavajućem piću i nestvarnom pogledu koji seže sve do Rumunije.

Zvezdarska šuma

Još jedno omiljeno izletište Beograđana za 1. maj jeste Zvezdarska šuma. 

Daleko od gradske vreve, u bogatoj, gustoj šumi, na ovom atraktivnom mestu za odmor i rekreaciju, uz obavezan roštilj možete provesti vreme i na stazi za šetnju, rekreativnim zelenim površinama i biciklističkim stazama.

Ada Huja

Prelepa zelena oaza na Dunavu je za mnoge Beograđane omiljena prvomajska destinacija. U blizini se nalaze i dečja igrališta, pa je ovo poznato izletište ljudi sa malom decom.

Ako ste spremni da se za prvi maj malo duže vozite do savršenog izletišta, evo tri odlične ideje:

Bojčinska šuma

Prelepo izletište smešteno blizu Surčina oduševiće vas prelepom prirodom sa puno mesta za roštiljanje, klupica i pešačkih staza.

Zabran

Još jedno divno mesto za izlet u prirodi smešteno uz savsku plažu. Lako se pronalazi jer je smešteno uz sam put, a raskošna priroda svake godine privlači na stotine posetilaca te ovde svake godine za 1. maj vlada velika gužva.

Trešnja

Čuveno naselje sa istoimenim jezerom savršeno je za prvomajsko uživanje u prirodi, roštiljanje, pecanje i brojne sportske aktivnosti.

Koju god lokaciju da odaberete, vodite računa o najvažnijem - da vatru ložite na za to predviđenim i dozvoljenim mestima, da je dobro ugasite pre nego što krenete, kao i da za sobom pokupite đubre i prirodu ostavite čistom kakvi ste je i zatekli.

Saznajte i kako da vam ćevapi ne budu suvi i gumeni.

BONUS VIDEO

trik za sočno meso TikTok/mannalanier2

Tekst: Lepa&srećna / B.S.