Kako vam sitnice ne bi pokvarile izlet i provod za 1. maj, obavezno na vreme napravite spisak stvari koje ne smete da zaboravite. Ako ćete vreme provesti na izletu u prirodi sa društvom ili porodicom, 3  najbitnije stvari obavezno stavite u torbu!

1. Upaljač ili šibice

Ako ste u društvu pušača, ovaj element vam sigurno neće nedostajati, ali za svaki slučaj ubacite šibice ili jedan upaljač u džep ili torbu koju nosite na izlet. Trudite se da ih pokvasite.

2. Sprej protiv insekata

Ako ne želite da vam izlet upropaste dosadne bube, ili čak opasni krpelji koji mogu da prenesu i zarazne bolesti, mislite na vreme o zaštiti. Ponesite sprej protiv insekata i nanesite ga kada stignete na odredište. Komarci mogu da budu naročito dosadni uveče, pa se setite da ponovo nanesete sprej protiv insekata pre nego što padne noć, naročito ako ste pored reke.

3. Krema sa zaštitnim faktorom

Iako leto nije zvanično počelo, sunce može da bude izuzetno jako i da vam ošteti kožu. Ponesite kremu sa zaštitnim faktorom i namažite je prema uputstvu. Sigurno ne želite da vam odmor propadne zbog opekotina od sunca ili da "zaradite" rumene obraze koje ne možete tako lako da prekrijete puderom.

Mislite o ovim stvarima dok se budete pakovali za izlet u prirodi!

Pogledajte i zašto je Obedska bara najbolja opcija za izlet.

BONUS VIDEO:

Idemo na izlet! Kineski radio Internacional

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.