Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO PARA STAVITI U KOVERAT: Najgore što možete da uradite kad idete na svadbu nema veze sa novcem!

Kada krenemo na svadbu, redovno se pitamo - koliko para staviti u koverat? Da ne bude malo? Koliko drugi daju? Evo odgovora!

 svadba novac koverat Izvor: Shutterstock , Youtube / Joel&Mia Courtney

Ponovo je počela sezona svadbi koja je prekidana i odlagana više puta zbog pandemije korona virusa. Mnogi su u finansijskoj krizi pa se ponovo pokreće pitanje - koliko novca staviti u koverat za mladence.

Možda će vas zanimati

Činjenica je da je svadba ne samo lepa prilika da svi provesele već i način da se mladima pomogne na početku bračnog života. Prevedeno u savremeni jezik, ovo veselje ne bi smeo da za njih bude veliki trošak već treba da im se "isplati". Zato se smatra osnovnim pravilom da gost treba da da barem onoliko koliko košta jelo i piće po osobi u izabranom restoranu, a to je cifra koja se lako da proveriti. Nemojte da zbog obične nepažnje napravite grešku.

Ukoliko idete sa pratnjom, duplirajte ovu sumu, a za svako starije dete računajte kao da je odrasli gost. 

Kada su u pitanju veoma bliski članovi porodice, očekuje se i više novca na poklon. To je i tradicija po kojoj oni najbliži najviše i pomažu, pa će braća i sestre sigurno dati koliko god budu mogli da izdvoje. Kad je reč o kumovima, i oni se za svadbu pripremaju mnogo ranije pa nije retkost da u kumovskom kovertu bude između 200 i 400 evra.

Možda će vas zanimati

U poslednje vreme se sve češće spominje i osnovna cifra od 50 evra po koverti. U mnogim sredinama ovo se smatra prevelikim troškom, pa će zvanice odlučiti da na takvu svadbu i ne idu  jer ne žele da se "obrukaju". Najvažnije je, u tom slučaju, da se mladencima obavezno jave, jer će najveći problem prouzrokovati ako se za njih planira, rezerviše i plati mesto u restoranu a oni uopšte ne dođu. Dakle, najgore je ako se uopšte ne javite i svi vas uzalud očekuju.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije