Psihijatar i seksolog Jovan Marić, primljen je u KBC „Dragiša Mišović“ u utorak, 1. decembra 2020. godine zbog obostrane upale pluća. Odmah je priključen na kiseonik, a test na korona virus je pokazao da je pozitivan.

Marić je u izjavi rekao da se bori i da se nada da će biti dobro za dve nedelje. „Evo me u "Mišoviću" već dva dana. Ja sam mislio da je korona virus kao i svaki drugi, ali sad vidim da nije. Sve je počelo krajem prošle sedmice kada sam dobio temperaturu. Računao sam da sam negde navukao grip, kao i svake godine u ovo vreme“, rekao za Republiku i dodao:

„Međutim, kako sam počeo da malaksavam, koleginica iz "Mišovića" me je posavetovala da počnem da pijem hemomicin. Međutim, već u ponedeljak stanje mi se pogoršalo, došao sam da snimim pluća, po njenim savetu, i ispostavilo se da imam obostranu upalu. Odmah sam zadržan u bolnici, a test na koronu je pokazao da sam pozitivan.“

On kaže da ne brine, iako spada u rizičnu grupu, jer ima pridružena oboljenja poput dijabetisa i hipertenzije. „U "Mišoviću" svi pacijenti imaju najbolju negu, tako da je imam i ja. Uzimam terapiju, borim se i nadam se da se vidimo za nekih dve nedelje“, rekao je Marić na kraju razgovora.

Izvor: Telegraf / Republika