Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOLITVA ZA ISCELJENJE

ULJE SVETOG NEKTARIJA ZA ISCELJENJE I ZAČEĆE: Ovo je uslov da bi svetac iz Egine pomogao u bolesti ili začeću deteta!

Nisu dovoljni ni molitva ni ulje... postoji još jedna blagotvorna terapija, koja svima nama može da pomogne...

Izvor: Profimedia

Srpska pravoslavna crkva slavi 22. novembra Svetog Nektarija Eginskog čudotvorca kojem se čitaju molitve radi ozdravljenja od raznih bolesti, kako fizičkih, tako i duševnih. Veruje se da ovaj svetac naročito pomaže obolelima od teških i neizlečivih bolesti, a verni svedoče o svom oporavku od raka.

Možda će vas zanimati

Ulje Svetog Nektarija Eginskog vezuje se za njegove isceljujuće moći, a potiče iz kandila u njegovom manastiru u Egini koje treba pomešati sa litrom čistog maslinovog ulja i svakog jutra uzimati po jednu kašiku. Isceljeni kažu da je su im mnogi teški bolovi prošli zahvaljujući masaži ovim uljem, a pravilo je da bolesnik masira sam sebe, uz molitvu. O isceljenjima nad moštima svetitelja svedoče oni koji su se odlučili na hodočasničko putovanje u Eginu.

Takođe, mnogi parovi izražavaju zahvalnost ovom svetitelju čije se ulje može povremeno nabaviti i u manastirima u Beogradu i to po simboličnoj ceni. Na dan Svetog Nektarija Eginskog treba očitati molitvu za ozdravljenje.

Ipak, isceljeni kažu da  je uslov da Sveti Nektarije nekog iscelio da se zaćuti o tuđim gresima! "Treba da ćutiš o tuđim slabostima - terapija je sledeća: ljubav, smirenje i strpljenje", kaže čovek koji je dobio isceljenje i svakog dana se trudi da živi po ovim pravilima!

MOLITVA prva svetom NEKTARIJU EGINSKOM

O, mirotočiva glavo, svetitelju Nektarije, arhijereju Božiji! U vreme velikog odstupništva i bezbožništva, pobožnošću si prosijao i sakrušio glavu pregordoga satane, koji nas je izranjavio. Toga radi darova ti Hristos da lečiš bolesti neizlečive, koje nas spopadoše zbog bezakonja naših. Verujemo: zavoleo te je Bog pravednoga, da tebe radi nas grešne pomiluje, od prokletstva da nas razreši, od bolesti da nas izbavi i da se po svoj vaseleni slavi strašno i preslavno Ime Njegovo, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

MOLITVA druga svetom NEKTARIJU EGINSKOM

O, sveti Nektarije, oče bogomudri! Primi, čuvaru vere pravoslavne, ispovedanje usta ljudi hristoimenitih, koji se sabraše danas u hramu blagodaću Božijom koja u tebi živi. Vest dostiže do zemlje (ruske/srpske) da se ti, veliki među Svetima ugodniče Božiji, javljaš na svim stranama sveta onima koji prizivaju ime tvoje i od raka isceljenje bolesnima daruješ.

Čusmo za jereja, tvoga imenjaka, Nektarija, koji hram u ime tvoje podiže, sa mukama velikim, jer od raka na grudima teško bolovaše i krv mu svaki dan iz rane isticaše i stradaše on veoma, ali delo sveto ne ostavljaše.

A ti si, svetitelju mnogomilostivi, sa Neba iznenada sišao i pred njime se u hramu pojavio. On, pak, misleći za tebe da si sabrat i jedan od smrtnih, od tebe zatraži da se za njega pomoliš i reče: "Bolestan sam veoma, ali hoću svetu crkvu da podignem, da u njoj Svetu Liturgiju makar jednom odslužim zajedno sa parohijanima, a posle neka umrem, jer se smrti ne bojim."

A ti si, oče, iako bestelesan beše, suzama lice svoje orosio! I zagrlivši stradalnika, celivao si ga i rekao: "Ne tuguj, čado moje, jer ćeš, pošto bolešću budeš iskušan, ubrzo ozdraviti. I svi će za čudo ovo saznati." Ovaj, pak, iscelivši se, razumede s kim je govorio, ali ti si tad već nevidiv postao.

O, veliki ugodniče Hristov, Nektarije! Taj hram je danas dovršen i čudesa se tvoja kao more umnožiše! Mi shvatismo da molitve pravednika treba da budu podržane našim usrđem za službu Božiju i rešenošću da za Hrista umiremo, da bismo ozdravili. Mole te, oče pravedni, bolesna čada tvoja: da se na nama ispuni volja Božija, dobra, ugodna i savršena, jer Bog neće smrti grešnika, već da se grešnik obrati i živ da bude.

Ti, pak, proroče volje Božije, isceli nas blagodatnim javljenjem svojim, da veliki bude Bog na Nebesima i na zemlji u vekove vekova! Amin.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...