Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAZNE I DO 2 MILIONA DINARA! OVDE BESPLATNO PROVERITE DA LI JE VAŠA ZGRADA REGISTROVANA KAO STAMBENA ZAJEDNICA: sve o registraciji zgrade, potrebnim dokumentima i izboru upravnika

Proverite besplatno da li je vaša zgrada registrovana kao stambena zajednica!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Komunalni inspektori počeli su 31. januara 2018. godine u Novom Pazaru kontrolu preostalih 60 stambenih zgrada kako bi proverili da li su njihovi stanari izabrali upravnike i da li su upisani u registar stambenih zajednica, rečeno je u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Rukovodilac tog Odeljenja Nermin Bejtović za lokalni Radio sto plus izjavio je da je zakonski rok, sa produžetkom, za registraciju zgrada istekao 29. januara i da su oni napravili operativni plan obilaska stambenih jedinica u Novom Pazaru. 

PROČITAJTE JOŠ: Upravnik zgrade nema pravo da traži ovo od stanara: kako se stiče licenca po Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada

"Inspektori će vlasnicima stanova, odnosno stambenoj zajednici, dati rok od 30 dana da izaberu upravnika i registruju zgradu, a ukoliko ne urade ni do tad, imaće još dodatnih 15 dana. Nakon toga biće uvedena prinudna uprava", kazao je Bejtović.

Prinudni upravnik će biti izabran sa liste od 525 profesionalnih upravnika.

Ukoliko u tom roku od 45 dana stanari ne ispune sve obaveze, novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada propisane su novčane kazne od 50.000 do dva miliona dinara. 

Prema najnovijim podacima Odeljenja za stambene i komunalne poslove, od 85 stambenih zgrada u Novom Pazaru stanari njih 25 su izabrali upravnike i upisali ih u registar stambenih zajednica

PROČITAJTE JOŠ: Novi zakon o stanovanju kažnjava stanare sa 2 MILIONA: zašto niko u Srbiji ne želi da bude UPRAVNIK stambene zgrade

U svim slučajevima su se vlasnici stanova odlučili da za rukovodioca zgrade izaberu jednog od stanara, a ne profesionalnog upravnika.

Da li je vaša zgrada registrovana kao stambena zajednica besplatno proverite OVDE!


Potrebno je da pronađete svoju opštinu - na primer: Rakovica. Kliknite mišem, s leve strane će vam se otvoriti spisak zgrada. Ukoliko vas nema na spisku znači da vaša zgrada još uvek nije registrovana kao stambena zajednica, zbog čega cela zgrada može da plati novčanu kaznu.


Ukoliko vaša zgrada nije upisana u registar kao stambena zajednica kliknite OVDE i na kraju stranice videćete koja  dokumenta su potrebna za registraciju zgrade. Ispod spiska dokumenata su i obrasci - možete ih odštampati i popuniti, a zatim odneti u svoju opštinu i predati nadležnom odeljenju.

Izvor: Kurir/Katastar/Gradska opština Rakovica

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije