Čuveni makedonski pevač Toše Proeski je i danas kao legenda iako je prošlo dosta vremena otkako je tragično stradao u 26. godini u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Njegove pesme se i danas pevaju, o njegovom talentu i vrlinama se i dalje priča. Međutim, mnogi ne znaju ko je, zapravo, zaslužan za to što je uopšte počeo da peva.

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji pjevačica Tijana Dapčević otkrila je tajnu. Naime, ona se dotaknula svog tragično preminulog prijatelja i kolege Toše Proeskog i ispričala detalj koji javnost dosad nije znala.

Kako je objasnila, Tošeta je u muzičkoj školi zapazio njen otac. Talentovani momak je tada učio da svira klarinet, ali kad ga je Tijanin tata čuo kako peva, odmah je reagovao.

'Ma kakav klarinet, on je pevač, on treba da peva, poslušajte me', prisetila se Tijana i dodala:

Ishrana Tijane Dapčević
ATA / Antonio Ahel 

"Moj tata je to kazao i Tošetovom ocu i tako je sve počelo, nakon toga je sve istorija", istaknula je Tijana koja je svojevremeno govorila koliko se ljutila na pevača što je krenuo put estrade i odustao od akademije.

BONUS VIDEO:

"NE VOLIM MUZIKU, TO RADIM ZBOG PARA" Princ od Vranje dao brutalno iskren odgovor Goci Tržan! Uporedio se sa Tošetom Proeskim?! Kurir teleivizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.