Nema muzičkog takmičenja na kojem se ne pevaju pesme Tošeta Proeskog, a godišnjica njegove tragične smrti povod je mnogima da se sete popularnog muzičara. Svi pevači na Balkanu žele da na njega podsećaju i trude se da postignu ono što je Toše mogao - da probudi emocije u svim srcima.

Ipak, za mali broj njih se može reći da su istinski naslednici velikog pevača. Jedan od njih je Kristijan Risteski, talentovani momak kojeg krvno srodstvo zauvek vezuje s pokojnim umetnikom.

"Mi smo krv" (We are blood) koji je objavio 2018. godine, bio je singl s kojim je zakoračio na muzičku scenu. On je već ranije dobio priliku da sa ujakom nastupi u pesmi "My little one", a u njegovu čast je pevao i na memorijalnom koncertu pre četiri godine. Tada je, podsetimo, posthumno objavljen Tošetov poslednji album.

kristijan risteski.jpg
Youtube / Kristijan 

Za Kristijana Risteskog kažu da je pravi naslednik pokojnog Tošeta. On je sin njegove rođene sestre Dore i ima 25 godina. "Toše i Kristijan bili su mnogo vezani. On mu je usadio ljubav prema muzici, učio ga je da svira i peva. Ipak, nikada nije želeo da sestrića eksponira u javnosti", ispričala je Dora svojevremeno.

tose.jpg
Youtube / Hit Records Official 

"Sećam se kada je snimao spot za pesmu `Moj svet`, namenjenu Unicefu, u kome se pojavljuju mnoga deca, naša majka ga je pitala zašto ne pozove i Kristijana, a on je odgovorio: `Kristijan je mnogo talentovan. Doći će vreme kad će se predstaviti javnosti. Za sada ga želim da ga držim po strani, teško je biti deo estrade.`

Dora je govorila kako su i Kristijan i Nikola bili su u šoku kad je poginuo, nisu mogli da prihvate da ga više nema.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna