Danijela Veselinović, poznata kao princeza srpske trube, bila je po prvi put deo srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima, koje se ove godine održalo u Beogradu.

Danijela je svojom muzikom predvodila grupu naših devojaka, izvodeći svoju numeru “Danijelin zov”, koja je poslužila kao inspiracija za spektakularnu koreografiju naše reprezentacije u umetničkom plivanju.

Beograd je po prvi put bio domaćin ovog prestižnog takmičenja, a Danijela je svojom muzikom donela poseban šarm i dodatno uzbuđenje ovom sportskom događaju. Uz zvuke njene trube, devojke su izvele impresivnu koreografiju koja je oduševila publiku na bazenu 25. maj. Prva dama Srpske trube je izjavila da joj je bila velika čast biti deo tako spektakularnog događaja i da je uživala u saradnji sa našim reprezentativkama koje su na jedinstven način interpretirale njenu muziku. 

danijela veselinovic.jpg
Foto: David Damnjanović 

Osim svog angažmana na Evropskom prvenstvu, Danijela i ove godine zajedno sa svojimorkestrom ima bogatu sezonu nastupa po zemlji i inostranstvu. Pred njima je putovanje u Češku, kao i mnogi drugi nastupi po dijaspori, ali i prepoznatljivim domaćim festivalima. Ove sezone orkestar po prvi put priprema i nekoliko novih autorskih pesama, čime će dodatno obogatiti svoj repertoar i doneti novi zvuk svojim obožavaocima. 

Početkom ove godine, Danijela je osnovala I trio koji nosi njeno ime, sa idejom da publici donese nov, drugačiji zvuk trube u intimnijem tonu, nudeći miks različitih žanrova. Truba, klavir i perkusije poigravaju se na šarmantan način sa muzikom, obuhvatajući repertoar od izvornih pesama i šumadijskog kola do latino muzike i Frenka Sinatre.

Sve informacije o našoj trubačkoj princezi možete pratiti i putem njenog novog veb sajta www.danijelaveselinovic.com. Pratite Danijelu i njen orkestar kako bi bili u toku sa svim budućim nastupima i događajima.

Tekst: Promo