Kad je Holi Kempbel izgubila sinčića starog samo 11 nedelja, nije mogla ni da sluti da će tragična smrt njenog Džeka dovesti, jednog dana, do jednog divnog prijateljstva.

Kim Skedlok je u to isto vreme drhtala nad životom svog dečaka, starog samo 16 dana, kojeg je mogla da spase jedino transplantacija srca. Mali Bekam je preživeo samo zahvaljujući tome što je dobio Džekovo srce.

Holi i Kim su tada, 2007. godine, živele u gradovima udaljenim hiljadama kilometara. Tek posle mnogo godina su se srele, a šokirala ih je jedna neobična pojedinost.

profimedia-0790190921.jpg
Profimedia 

"Poslednja pesma koju sam pevala Džeku je bila `Zauvek`", kaže Holi. Istu tu pesmu je pevala i Kim svom Bekamu kad mu je operisano srce. "Nisam smela da ga držim u naručju, već samo da ga milujem po glavi. Mazila sam ga i pevala mu tu pesmu."

Bekam je danas već "veliki momak", a u njemu kuca zauvek Džekovo srce. "Čim sam saznala da mom detetu nema spasa, pomislila sam na donaciju organa. Kad smo muž i ja čuli da jedna beba čeka srce i da se sve apsolutno poklapa, lako smo doneli čvrstu odluku", ispričala je Holi.

Nekoliko godina kasnije odlučila je i da napiše pismo porodici Skedlok, a onda je sudbina omogućila i da se dve majke upoznaju. Neverovatna podudarnost ih je inspirisala da pesmu "Zauvek" izvedu i na takmičenju "Amerika ima talenat", a žiri i publika su ih dočekali aplauzima. 

 Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

SVE ŠTO SANJATE TO JE MOGUĆE! Devojčica bez ruku postala balerina i zapanjila svet (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija