"Ubeđen sam da smo plemenit narod", deo je objašnjenja koje je Stevan Piale objavio uz svoju odluku da donira matične ćelije.

Mladi i popularni glumac koji se istakao učešćem u seriji "Igra sudbine",  kaže da se u početku plašio procesa, ali da mu je bilo najpreče da pomogne nekome.

"Razmišljao sam da li uopšte da kačim ovo ali ako postoji šansa da ovom objavom ubedim bar jednu osobu da se upiše u registar davalaca matičnih ćelija, ja sam svoje obavio", napisao je Stevan.

stevan piale donira maticne celije 1.jpg
Instagram / stevanpiale 

"Ok, ne postoji selfless good deed i najverovatnije mi je inicijalna odluka da postanem donor (osim da pomognem oko medijske vidljivosti ove važne teme) bila ta da se ja osetim bolje jer postoji šansa da nekome pomognem.. Ali zapravo je mnogo više od svega toga. Zavirite na odeljenje dečije hematologije i to će vam biti dovoljna motivacija da se i vi upišete u registar.

Danas sam donirao matične ćelije. Ne želim da vas davim pojedinostima (koga god zanima kako funkcioniše cela procedura neka piše u inbox), samo želim da znate da ceo proces kroz koji sam prošao u poslednjih mesec dana ne oduzima mnogo vremena i nije preterano fizički naporan niti bolan.

stevan piale donira maticne celije.jpg
Instagram / stevanpiale 


Želim da znate i to da taj neko ko je bolestan i čeka donora možda čeka baš vas i samo vas. Želim da znate i da ne postoji mnogo lepših osećaja nego kada znaš da si nekom produžio/spasio život. Sasvim je u redu da vam najjači motiv za upis u registar bude to što ćete se posle toga osećati kao bolji čovek ali mislite i na to da sutra vi možete da se nađete u situaciji da vama ili nekom bliskom može da zatreba donor", dodao je glumac. 

"Imao bih još mnogo toga da napišem na ovu temu ali to ću drugom prilikom. Duboko sam ubeđen u to da smo mi plemenit narod i verujem da je za to što naš srpski registar trenutno broji samo oko 20.000 ljudi zaslužna neobaveštenost i(li) neki bezrazložni strah. Sad kad sam prošao kroz sve ovo mogu da vam kažem da je osećaj koji imate kada se sve završi mnooogo jači i veći od tih par uboda iglom", završio je. Pročitajte i koje su ime on i supruga Una odabrali za drugu ćerku.

BONUS VIDEO:

ZVEZDA SERIJE IGRA SUDBINE: Sreću pronalazim u malim stvarima, a najsrećnija sam kada obradujem ćerku STIGAO NOVI ČLAN PORODICE Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.