Nikola Rokvić je nakon trideset i jednog dana pešačenja stigao do Hrama Svetog Nektarija Eginskog. Imao je veliki doček, a i njegova majka Slavica mu se obratila emotivnim rečima na Instagramu:

"Sine! Iz mog naručja sa sigurnošću si pružio prve korake u susret novim iskušenjima, pogledima, životnim shvatanjima preplavljen istraživačkim poletom, čvrsto stojeći nogama na zemlji. Ne dopuštajući da te zanos života ponese i uznese. Da bi danas sigurnim koracima mladog čoveka, noseći i sopstveni krst pomirio prošlost kroz sadašnjost zarad svetlije i bolje budućnosti svih nas, a naročito onih kojima je prosvetljenje i ozdravljenje najpotrebnije. Najlepše mesto gde jedan čovek može biti su nečije misli, nečija molitva i nečije srce. Kroz tebe je Gospod uslišio nečiju molitvu, kroz tvoju žrtvu nekom će radost ponovo zakucati na životna vrata i dati nadu u bolje sutra. Ponosna, sa suzom radosnicom u krajičku oka hrlim ti u susret sine moj, ne brinući se za sigurnost sopstvenih koraka. Radujmo se zajedno"

Tokom velike misije Nikola Rokvić je sakupljao novčana sredstva za svoju fondaciju "Porodica", preko koje će pomoći nekoliko odeljenja dečje onkologije u Srbiji. Kako je objavljeno, Nikola je ovim putem sakupio oko 31 milion dinara.

Pogledajte i Nikola Rokvić ovo nikada neće zaboraviti.

BONUS VIDEO:

Nikola Rokvić se ukrcao na trajekt Kurir

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.