Kad je u seriji "Tajna vinove loze" glumac Marko Vasiljević dobio ulogu Marka Smiljanića, sigurno nije ni slutio da će sa ovim likom imati neke zanimljive sličnosti.

Njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom zahvaljujući tumačenju lika kojeg je publika zavolela, ali se u novoj sezoni situacija komplikuje.

"Zaokružio sam svoj lik na neverovatan način. Marko je prošao razvoj kroz tri sezone, od finog dečka do odraslog muškarca koji prolazi kroz život samostalno i donosi odluke koje ga koštaju. Karakter mu više nije tako jednostavan, bajan i divan, a kao glumcu to mi je zaista divno za igru", kaže glumac o svojoj ulozi.

Serija "Tajna vinove loze" mu je donela i "suprugu", a zatim i "bebu", a zanimljivo je da između njegove televizijske i realne sudbine ima dosta koincidencija. Tako je sad objavio da čeka bebu sa svojom izabranicom Tamarom Trifunović.

"Kada sam se u seriji oženio i dobio ćerku, već sam znao da ću zaprositi Tamaru i šalio sam se kako sam to sebi prizvao. Bilo mi je fascinantno kad sam na setu u rukama držao bebu, osećaj je zaista bio neverovatan. Nakon samo dva meseca stigla je vest da ću, poput lika kojeg tumačim, postati otac. Sve se savršeno poklopilo", ispričao je Marko za Gloriju.

"Nismo planirali bebu, desila se iz ljubavi, što je po meni najbitnija stvar. Znam mnogo parova koji strepe, idu na vantelesnu oplodnju i onog trenutka kad odustanu, prirodnim putem dobiju potomstvo. Zanimljivo je da i moj pet godina mladi brat Nikola takođe čeka sina, razlika između naše dece biće samo desetak dana."

Marko i Tamara su zajedno tri godine. Upoznali su se na rođendanu glumice Jane Milosavljević, na koji su zvezdu TV serija "Ubice mog oca" i "Tajne vinove loze" naterali da ode.

"U tom periodu nisam bio raspoložen za izlaske i druženje, ali su me ipak ubedili da se pojavim. Kad sam stigao, tamo je bilo petnaest muškaraca i nijedna žena. Uskoro je ušla Tamara i pogledi su nam se susreli, bio je to filmski moment. To veče sam se bas trudio da je osvojim i sutradan sam je pozvao da izađemo. Na tom sastanku, iako sam obično ja taj koji priča, prepustio sam njoj inicijativu i slušao je puna tri sata. Bila mi je simpatična sve vreme i znao sam da je ona prava soba za mene", kaže glumac.

On je istakao da bi voleo da prisustvuje porođaju supruge.

"Nisam siguran kako to funkcioniše kod nas, ali veoma bih voleo da Tamari budem podrška u porodilištu. Ne znam kakav ću biti glumac, ali mislim da ću najveći uspeh postići ako postanem dobar sin, suprug i otac, sve drugo mi je manje važno", zaključio je on. Pročitajte i kakve je sve poslove radio da bi se izdržavao.

BONUS VIDEO:

Nebojša Milovanović o snimanju serija "Tajna vinove loze" Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.