Lijam Nison je godinama ćutao nakon smrti svoje supruge Nataše Ričardson. Nikome nije hteo da kaže šta je prošaputao voljenoj ženi koja je ležala u komi u bolničkoj sobi.

Lepa glumica, koja je sa slavnim glumcem bila u braku 15 godina, doživela je pad tokom časa skijanja i to na početničkoj stazi. Naizgled mala nezgoda ju je, na kraju, koštala života.

U prvi mah je odbila bilo kakvu lekarsku pomoć. Sa sinom Majklom koji je uz nju, takođe, učio da skija, vratila se u hotel odakle je pozvala Lijama telefonom. Glumac je u to vreme snimao film u Torontu, a Nataša mu je javila da je imala nezgodu. "Dragi, danas sam se skotrljala na snegu", kazala mu je...

natasa ricardson 0030590475-min.jpg
Profimedia 

Samo tri sata kasnije, već su je prevezli u Montreal. Nataša nije nosila kacigu na skijanju, udarila je glavom pri padu, lekari su ustanovili izliv krvi u mozak. Kad je Lijam stigao, već je bila na aparatima. Moždane funkcije su prestale.

On je bio taj koji je morao da donese odluku da li će je isključiti sa aparata. "Imali smo dogovor", ispričao je glumac kasnije. "Ako bilo ko od nas dvoje završi u vegetativnom stanju, onaj drugi će tražiti da se aparati isključe." Sagnuo se supruge i rekao joj da je voli, a onda nastavio:

lijam nison natasa ricardson 0228994142-min.jpg
Profimedia 

"Draga, nećeš se oporaviti od ovoga. Udarila si glavom. Ne znam da li me čuješ, ali... nije dobro stanje. Vratićemo te u Njujork. Doći će cela tvoja porodica i prijatelji", šapnuo joj je Lijam. Bio je u stanju da o ovome priča za medije tek pet godina nakon smrti supruge, u jednom intervjuu.

"Bila je žena koja zrači lepotom", ispričao je kako se zaljubio u Natašu na prvi pogled. "Kosa joj je padala kao vodopad. Veoma, veoma atraktivna." Natašin prethodni brak je bio na samom kraju, i ona se zaljubila u Lijama istog trenutka. "Nikada nisam osetio takvu hemiju ni sa jednom glumicom pre toga", priznao je.

lijam nison natasa ricardson 0030592951-min.jpg
Profimedia 

Čim se razvela, počela je ljubavna priča njihovog života. Dobili su dvojicu sinova, Majkla i Danijela. "Imala je snažan majčinski instinkt", priča Lijam o pokojnoj supruzi. "Uvek je vodila brigu o svima nama. I bila je je uvek optimista.

Donirali smo tri njena organa - srce, bubrege i jetru, tako da troje ljudi živi zahvaljujući njoj. To je divno i mislim da bi se to njoj veoma dopalo, bila bi srećna. Ipak, njena smrt ne deluje realno.

natasa ricardson 0030590472-min.jpg
Profimedia 

"Ponekad, kad sam u našem stanu u Njujorku, kad čujem da se vrata otvore, mislim da ću čuti i njen glas... ", kazao je Nison u intervjuu Andersonu Kuperu.

lijam nison 0385999745-min.jpg
Profimedia 

Stariji sin Majkl, koji je bio s Natašom kad je doživela nesreću, odlučio je da uzme majčino prezime. "Bio sam mamin sin, a moj brat Deni tatin. Svi mi smo bili vrlo bliski, naravno, ali ona mi je bila najbolji drug. Bila je divna, divna majka", kazao je Majkl. Pročitajte koju je glumicu Lijam voleo kao mlad.

BONUS VIDEO:

SUPRUGA TOME ZDRAVKOVIĆA: PREVARILI SU ME ZA FILM, ŠOKIRANA SAM! Otkrila šta joj je rekao Bjelogrlić kada mu se obratila kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.