Helen Miren je imala samo 33 godine kad se pred njom pojavio Lijam Nison, zgodni momak u sjajnom srebrnom oklopu. Bilo je to na snimanju sad već kultnog ostvarenja "Ekskalibur", koji je Nisonu bio prvi film u karijeri.

On je nju već video na sceni, u ulozi ledi Magbet, i bio očaran njome. Helen je i danas veoma privlačna, a pre četiri decenije je bila prava "bomba". Mlađi od nje, prihvatio je brzo poziv da se preseli kod nje u London. Ona mu je pomogla i da nađe agenta.

"Uzela sam ga, na neki način, pod svoju zaštitu", ispričala je kasnije Helen. "Imala sam novac, slavu, bila sam poznata, ali je sve to on vrlo ležerno podnosio. Međutim, sigurno mu nije bilo lako."

Lijam sa osmehom priča o njihovoj vezi. "Bilo je to magično vreme, osećao sam se divno. Jezdiš na konju u srebrnom oklopu (zbog filma "Ekskalibur) i zaljubljen si u Helen Miren, čarobno ljudsko biće", opisao je svoje upoznavanje sa glumicom ovaj rođeni Irac.

helen miren
Profimedia 

Ona je svuda privlačila pažnju i poglede. "Jednom prilikom joj se udvarao čak i bokserski šampion Muhamed Ali", otkrio je.

I dan-danas, Helen se seća kako su jedno letovanje proveli kampujući. "Zamislite samo Lijama u šatoru, s njegovom visinom od 193cm", šali se oskarovka i danas. "Mnogo ga volim i danas."

lijam nison
Profimedia 

Romansa je potrajala četiri godine, a kako glumica kaže, raskid im je teško pao. "Voleli smo se, bilo je teško to sve prekinuti. Ali osećala sam da je vreme da se razdvojimo."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna