Elena Karaman i Peđa Mijatović su doživeli najstrašniju sudbinu roditelja - izgubili su dete u trinaestoj godini života. Pokojnom Andrei je mama čestitala rođendan, objavivši njegovu sliku na Instagramu.

Dizajnerka je objavila sliku mališana iz ranog detinjstva, uz zamotuljak umotan žutim papirom, ukrašen mašnom od slame, pamukom i crvenim ružama. "Srećan rođendan mom anđelu... Neka te nose krila Boginje sve do zvezda da plešeš s njima", napisala je dizajnerka, koja obeležava i svaku godišnjicu njegove smrti.

Ona je pokazala i kako izgleda pripremljen dar, sa srcem u sredini i cvetovima belih margareta. Zamotuljak je ritualno nestao u plamenu, na vatri zapaljenoj u dvorištu.

sin elene karaman zrtva-min.jpg
Instagram / elenakaraman.essence 

Mali Andrea je bio teško bolestan od rođenja. "Desilo mi se poslednje što sam mogla da pretpostavim, porođaj se iskomplikovao i moje dete se rodilo sa cerebralnom paralizom. Nikada nismo ni saznali šta se zapravo desilo. Koliko su lekari pogrešili, a koliko se sudbina poigrala sa nama, verovatno nikada nećemo saznati", rekla je jednom prilikom Elena. 

poklon sinu elene karaman-min.jpg
Instagram / elenakaraman.essence 

Njeno mišljenje je da su lekari propustili da dete, koje je rođeno pet nedelja ranije, stave u inkubator, oslanjajući se na njegovu telesnu težinu.

"Kako sam ja proučila sve moguće medicinske leksikone i prošpartala sve svetske pedijatrijske klinike, ispostavilo se da lekari ne samo što odmah posle porođaja nisu odreagovali kako je trebalo, nego mu čak ni valbulu za hidrocefalos koji je naknadno dobio nisu ugradili na vreme", veruje Elena.

undefined
Instagram / elenakaraman.essenceofliving 

"Kada je Andrea napunio osam meseci potvrdili su ono u šta sam ja odavno sumnjala - dijagnoza je bila cerebralna paraliza. Nisam morala da čekam da dete napuni osam meseci da bih konstatovala da sa njim i te kako nešto nije u redu, jer možda ne umem štošta, ali majka da budem definitivno znam".

Prema njenim rečima, Peđa i ona su se rastali u prijateljskim odnosima, a mali Andrea je ostao smešten u jednoj porodici u Valensiji, gde su bili lekari koji su ga pratili od rođenja. Pročitajte i šta je Mijatović kasnije izjavio o tome. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

OKRENULA JE OVO NAOPAKO I ZAKAČILA NA PLAFON: Elena Karaman Karić svoj dom nazvala SVETIM, a evo šta sada RADI! VIDEO Instagram/Elena Karaman