Za najveću dobrotvorku naše estrade i dan-danas se smatra Esma Redžepova koja je, za života usvojila 47 dece. Ona nije mogla da ima potomstvo sa suprugom Stevom Teodosievskim, ali je zato podarila dom mnogima. Za svoj humanitarni rad dobila je brojna priznanja, pa čak i prestižnu nagradu UNICEF-a.

I danas ima pevača koji su dali milione, a često o tome ćutali - kako se to kaže u narodu, "davala je leva da ne zna desna". Nedavna scena na koncertu Aca Pejovića podsetila je na ta humana dela o kojima se ne piše često.

Pevač je na turneji, a na koncertu u Vitezu publika je prisustvovala i veoma dirljivom prizoru. Na pozornicu je izašla mala Almira, devojčica kojoj je pre deset godina spasao život novcem koji je uplatio za njeno lečenje. Ona je došla s majkom na njegov koncert, a pevač je dirnut zagrlio devojčicu i zamalo zaplakao na bini. 

aco pejovic 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Jedna od pevačica s najvećim brojem održanih humanitarnih koncerata je Dragana Mirković. Ona je nekoliko puta čitave honorare donirala onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako je 2014. uputila oko 26.000 evra za ugrožene u poplavama u Srbiji, kao i 17.000 za one u Bosni i Hercegovini.

dragana mirkovic 2-min.jpg
Youtube / AmiG šou 

I Halid Bešlić kaže da mu je najbitnije da ga ljudi pamte kao dobrotvora. Pokojna pevačica Dona Ares javno je govorila o tome kako joj je upravo Bešlić prvi ponudio pomoć oko lečenja. Osim toga, on je svoj motel u Semizovcu dao na korištenje ljudima koji su ostali bez domova tokom poplava u Bosni i Hercegovini 2014.

Marija Šerifović
ATA / Antonio Ahel 

Pevačica Marija Šerifović voli i da uzme stvar u svoje ruke, pa je lično otišla u Zenicu da pomogne Mustafi Hrustiću, koji godinama živi ispod mosta. Prvo mu je platila stan godinu dana, kao i redovne obroke u lokalnoj menzi, a da bi mu život krenuo u boljem pravcu, obezbedila mu je i zaposlenje na lokalnom bazenu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Aco Pejović razvalio u Kragujevcu za Osmi mart Privatna arhiva