Tihomiru Arsiću je bolest otkrivena na rutinskom pregledu. "Dobio je karcinom pankreasa", priča njegova žena Jelena, inače balerina u Pozorištu na Terazijama.

"Najteži oblik raka... Ne postoje ljudi koji su uspeli da pobede tu bolest. Znali smo... ", s tugom se priseća Jelena, koja od smrti muža živi za decu i čezne da ih vidi kako glume, poput njihovog oca.

Pozorište je spojilo i Tiku i Jelenu, u sudbinskom susretu koji im je promenio život. "Nije mnogima u startu bilo simpatično što sam u vezi s čovekom koji je toliko stariji od mene. Mislim da sam zrelija od svojih vršnjaka, a naša interesovanja su identična. Tika je uvek bio individualac, a ja sam bila timski igrač, ali umela sam da ga pratim. Mislim da je to njemu prijalo. Nas dvoje smo tragali za novim uzbuđenjima. Sa njim nikad bilo dosadno. Srećna sam i ponosna na sve što smo prošli zajedno, a nije uvek bilo lako", ispričala je Jelena za Kurir.

Ćeerka Vera je glumu upisala u Moskvi, jer na FDU nije primljena, premda je ušla u uži izbor. Sin Arsenije je na glumu primljen na FDU sa 17 godina.

"Tika je sve učinio da njegove starije ćerke Milicu i Lenku odvrati od glume, iako su obe bile talentovane. Znao je on dobro šta znači ceo život biti na kastingu i čekati da budeš odabran. Ipak, kod Vere je to bilo nemoguće. Ona je odrasla u Pozorištu na Terazijama i zaražena je kao mala pozorištem, kao i Arsenije", priča Jelena.

"Oboje su išli u muzičku školu i svirali klavir. Za sina sam mislila da će odabrati muziku, a za Veru da će izabrati balet. Ona je, za razliku od mene, volela klasičan balet. Ipak, dramska umetnost sve to spoji. I ja sam želela da upišem glumu, ali nisam imala herca da izađem na prijemni na FDU. Spremila sam se, otišla na prijemni i odustala. Ne kajem se. Igram danas uloge koje me ispunjavaju. I moja deca su shvatila da će kroz glumu spojiti sve svoje talente i interesovanja."

Tihomir Tika Arsić i Džej umrli dan za danom
Youtube/Viptv/Grand Magazin 

Tikina bolest bila je šok za celu porodicu. "Sećam se, dobio je glavnu ulogu u filmu "Vikend sa ćaletom". Krenuo je da se sprema za ulogu boksera, ali je nije odigrao. Svi smo bili srećni što je Tika trebalo to da snima. I Džej i Marina Tucaković, kao njegovi prijatelji, trebalo je da učestvuju u tom filmu, ali mu se nije ostvarila ta želja. I šta ti je sudbina... Džej je umro u nedelju, 6. decembra 2020, a sutradan, u ponedeljak, Tika", opisuje Jelena poslednje trenutke.

"Nismo mogli da putujemo, opet smo bili 24 sata zajedno. Proveli smo kvalitetno vreme zajedno razgovarajući, gledajući filmove i igrajući se. Radovali smo se svemu jer smo znali da sat otkucava. Bilo je to sve strašno stresno, ali nekako tužno pozitivno.

2403543_tika-arsic-vladimir-sporcic_ff.jpg
Vladimir Šporčić 

Kad shvatiš da postoji kraj, počinješ da živiš punim plućima i da koristiš svaki trenutak za lepa osećanja. Nije to lako. Zvuči sve kao fraza. Proveli smo najlepše trenutke s Tikom do kraja. A kraj? Bio je u zagrljaju svoje četvoro dece. A meni je stigao da kaže: "Volim te." Arsenije je tada objavio svoju prvu pesmu, a to je ono čega se poslednjeg i on seća. Samo je zaspao, nije imao bolove."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

OPROŠTAJ OD TIKE ARSIĆA, KREĆE POVORKA: Udovica utučena, tu je i bivša supruga Bilja, ćerka Lenka u suzama Kurir TV