Voditeljka Milica Kon i njen suprug, kompozitor i tekstopisac Marko Kon, imaju dvoje dece - ćerku Klaru i sina Ernesta, a Milica je sada prvi put ispričala kako su njihovi naslednici dobili imena.

"Klara je jedna pra prabaka iz Markove porodice, tako da je bila jedna Klara Kon u njihovoj porodici, a Ernest je... Iako nije moja porodica, ja na njih gledam kao da jesu. Ernest je dobio ime po Markovom pradedi koji je bio vrlo cenjen i poštovan i spasio je celu porodicu holokausta. Prodao je fabriku četki, prvog Forda i veliki deo porodice je spasio. Naš sin, ja verujem da mu je to ime i dalo snagu i da ga je spasilo", ispričala je Milica gostujući na "Hype" televiziji, a onda otkrila kroz kakvu dramu je prošla nakon porođaja sa Ernestom. 

Milica Kon, Marko Kon
Instagram / milicakon 

"On na rođenju nije bio živ i to niko ne zna, osim nas kao porodice. Ja verujem da mu je to ime spasilo život. Da je taj čovek, koji je tako snažan, koji je umro u 90 i nekoj godini i uspeo da održi porodicu na okupu, da je to ime dalo jačinu i našoj bebi. Ernest je rođen sa desetkom, a onda je prestao da diše, poplaveo je totalno. Bio je sedam dana na respiratoru i na svim tim aparatima. To je za mene bilo strašno. Bila sam vezana za krevet, rekli su mi da nešto nije u redu sa bebom i 'videćemo', i zatvorili vrata.To je za mene ostalo kao jedna velika trauma. On je savršen i dobro je, nema neke zdravstvene posledice", objasnila je voditeljka.

"Postoji još jedna priča, Markova majka je jako volela deda Ernesta i on je umro kada je ona bila trudna. Markova majka je poželela da sinu da to ime i njegov tata je rekao 'previše je rano, tvoj tata je živ, možda će se uvrediti, videćeš, jednog dana Marko će to ime dati svom sinu'. Oni to nikada nikome nisu rekli. Kada sam im ja rekla da bih želela da se dečak zove Ernest, oni su počeli da plaču i ispričali nam šta se desilo te 1972. godine", prisetila se Milica ove nesvakidašnje situacije.

Voditeljka je priznala i da je, nakon smrti svoje majke, prekinula kontakt sa većim delom svoje familije.

"Nije da ne pričam sa celom familijom, ali nisam u kontaktu sa 90% njih. To su srpska posla. Nasledstvo, imovina, to mi je ostalo u amanet od mame pokojne. Tako da eto, zato. Ona se posvađala sa tim delom familije i ja prosto ne mogu da nastavim kontakt, ako su oni nju povredili. Imovina se vodi na njenu rođenu sestru. Ja nemam nikakav deo. Nije ni da mi treba, ali to je moju majku pogodilo i tu smo završili priču", zaključila je ona na pomenutoj televiziji.

Još fotografija Milice Kon pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/K1 Televizija, Instagram/Milica Kon Milica Kon

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Voditeljka Milica Kon dobijala preteće poruke!? kurir televizija