Uloga sultana Selima je proslavila glumca Engina Ozturka i učinila ga jednim od najpoželjnijih turskih glumaca. Priča se da je na snimanju "Sulejmana Veličanstvenog" osvojio najmanje dva ženska srca.

Prva ljubav na setu bila mu je koleginica Merve Bolugur, koja u "Sulejmanu Veličanstvenom" igra njegovu robinju, sultaniju Nurmanu. Ova zgodna plavuša u seriji kasnije uspeva da "pomrači um" Selimovom bratu Bajazitu s kojim je bio u krvnom neprijateljstvu.

Druga je bila Merjem Uzerli, za koju kažu da nije bila imuna na čari zgodnog kolege. Plavi Selim, kako su zvali sultana koji će naslediti velikog Sulejmana Veličanstvenog i Engin imaju zajedničke crte - plave oči, usko lice, plava kosa...

engin ozturk sultan selim-min.jpg
Instagram / enginozturk 

Kršni momak je, pre glume, pokušao da se bavi sportom, da se posveti vojsci, ali ga je srce odvuklo u pozorište. Kad je ugledala njegovu sliku, scenaristkinja najpoznatije turske serije koja je imala planetarnu popularnost, Meral Okaj je rekla: "On je Selim".

Danas Engin vredno radi zahvaljujući podstreku koji je dobio glumeći uspešno sultana. Ne voli da priča o ljubavnom životu i kaže da želi da ga znaju po ulogama. Priča se da je oženjen, pa čak i da je usvojio dete sa svojom partnerkom, a mnoga ženska srca se nadaju da nešto od toga možda ipak nije tačno.

"Roditelji me često zafrkavaju da sam prava skitnica, jer me je nemoguće zadržati na jednome mestu. Živim sam otkad sam završio fakultet i počeo da radim te se stalno selim", kaže glumac. "U samo godinu dana promenio sam 13 stanova i kuća. Taman kad se smestim, postane mi dosadno. Stalno žudim za promenama i svestan sam da mi je zbog toga teže pronaći djevojku koja bi mogla pratiti moj tempo i tolerisati moje hirove."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

GLEDATE SULEJMANA, a ovo ne znate o Srbima i Turcima! MONDO

Tekst: Lepa&Srećna